Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Iunie 2017
Vizualizari: 1575
Comentează add

Sorin Grindeanu a explicat că a avut un mandat marcat de două crize politice: protestele masive de stradă din iarnă şi faptul că PSD şi-a doborât propriul guvern prin moţiune.

Bilanţul celor şase luni de guvernare ale Cabinetului Grindeanu

radiojurnal

  Sorin Grindeanu           Foto: Arhivă.

Premierul interimar, Sorin Grindeanu, a făcut miercuri, 28 iunie, la Palatul Victoria, bilanţul celor şase luni de guvernare. El a explicat că a fost un mandat marcat de două crize politice majore: protestele masive de stradă din iarnă împotriva Ordonanţei 13 şi faptul că partidul aflat la guvernare şi-a înlăturat prin moţiune de cenzură propriul cabinet.

În ciuda acestor situaţii, guvernul pe care l-a condus a avut câteva realizări importante, după cum a punctat Sorin Grindeanu.  

"Creştere economică mult peste aşteptări, de 5,7%, fiind, aşa cum ştiţi, cea mai mare creştere din Uniunea Europeană. Veniturile populaţiei, de asemenea, s-au majorat. Câştigul salarial mediu brut pe total economie a fost în trimestrul I 2017, faţă de aceeaşi perioadă din 2016, cu 16,1% mai mare. Puterea de cumpărare a românilor a crescut cu 15,4%. S-au creat peste o sută de mii de noi locuri de muncă. Iar rata şomajului este una din cele mai scăzute din Europa, 5,3", a declarat premierul interimar, Sorin Grindeanu, la bilanţul celor 6 luni de mandat.


Etichete Sorin GrindeanuOUG 13ordonanţăprotestebilanţ

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live