Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Septembrie 2014
Vizualizari: 1456
Comentează add

O persoană şi-a pierdut viaţa şi alte două au fost date dispărute în judeţul Mehedinţi, grav afectat de ploile din ultimele ore. Mai multe drumuri, blocate, CFR a deviat trenuri.

Bilanţ tragic al inundaţiilor din vestul României

radiojurnal

 Foto: Mario Balint

 O persoană decedată, alte două date dispărute, sute de gospodării inundate, drumuri afectate, este bilanţul dramatic al celor mai grave inundaţii produse din 1999 încoace în judeţul Mehedinţi. 

 
După 150 de litri de apă pe metru pătrat căzuţi în ultimele 24 de ore, parcă s-a rupt cerul peste vestul judeţului, unde sătenii din localităţile Orşova şi Eşelniţa au trăit clipe de coşmar. 
 
Bărbatul surprins de alunecarea de teren în această dimineaţă a fost găsit decedat. 
 
Autorităţile caută însă în continuare două persoane date dispărute în localitatea Eşelniţa. 
 
Drumuri închise, trenuri deviate
 
În sud-vestul ţării din cauza inundaţiilor cinci trenuri Regio nu circulă de la orele prânzului pe linia Băile Herculane - Orşova, iar alte cinci trenuri InterRegio au fost deviate prin Târgu Jiu şi ajung la destinaţie cu întârzieri semnificative. 
 
Patru din cele cinci garnituri care au fost oprite în staţii nu mai pot asigura legătura între judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin şi Timiş, având traseul afectat între Topleţ şi Valea Cernei, iar trenul Regio Drobeta - Turnu Severin - Timişoara Nord nu circulă pe întreaga distanţă. 
 
Garniturile InterRegio care circulă pe traseul Timişoara Nord - Filiaşi - Bucureşti Nord şi retur au fost deviate pe ruta ocolitoare Ilia - Târgu Jiu, înregistrând întârzieri de aproximaiv trei ore.
 
DN 6, blocat
 
O nouă alunecare de teren a avut loc în Defileul Dunării în această seară, iar circulaţia pe Drumul Naţional 6 este blocată. 
 
Două autotrenuri au fost prinse de un val de pământ desprins din dealul ce margineşte drumul. Avem mai multe informaţii de la comisarul Paul Ulieru de la Centrul Infotrafic. 
 
"O autocisternă care transporta bitum şi un autotren au fost surprinse de alunecare. Autotrenul a rămas imobilizat, cisterna a rămas pe partea carosabilă, iar capul tractor al acesteia a rămas suspendat. Nu au fost victime din fericire, dar, întrucât operaţiunile de deblocare vor fi de durată, recomandăm folosirea altor rute pentru tronsonul Orşova - Droberta-Turnu Severin, a Drumul Naţional 6 cea mai scurtă rută ocolitoare este DN 67 D, din Băile Herculane, apoi pe Baia de Aramă cu ieşire la Târgu-Jiu şi în continuare DN 67 către Motru şi Drobeta-Turnu Severin. 
 
"Din cauza unei viituri care a avariat două podeţe a fost oprită circulaţia pe DN 57 la ieşirea din Orşova către Eşelniţa. De asemenea, o nouă alunecare de teren s-a produs în zona Dubova", spune comisarul Paul Ulieru de la Centrul Infotrafic.
 
Sute de pompieri, jandarmi şi alte forţe de intervenţie acţionează în continuare în zonele afectate, pentru a înlătura efectele viiturilor, dar intervenţia acestora este îngreunată, pentru că plouă în continuare torenţial.

Etichete Ştiri VestMinisterul de interneMehedinţiCaraş-SeverinTimişAradvictimeinundaţiipagubeOrşovaBăile HerculanetrenuridrumurimorţidispăruţiCFR

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live