Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Firu, Dolj

2 Martie 2014
Vizualizari: 1291
Comentează add

Târgul Gaudeamus a găzduit 50 de evenimente culturale adresate unui public diversificat, un număr record, după cum au declarat organizatorii evenimentului.

Bilanţ record la Târgul Gaudeamus Craiova

florin-firu-dolj

Gaudeamus Radio România la Craiova. Foto: gaudeamus.ro.

Cea de-a XIII-a ediţie a Târgului Gaudeamus Craiova s-a încheiat astăzi.

Evenimentul care s-a desfăşurat între 26 februarie - 2 martie sub motto-ul "Oferă în dar o carte de Mărţişor!" a fost găzduit, conform tradiţiei, de foaierul Teatrului Naţional "Marin Sorescu".

Peste 12.500 de persoane au vizitat în acest an târgul de la Craiova, după cum relatează corespondentul nostru Florin Firu.  

La Târgul Gaudeamus Radio România de la Craiova au participat 53 de expozanţi aparţinând domeniilor majore de activitate de pe pieţele editorială şi educaţională, suprafaţa târgului fiind la această ediţie de circa 300 de metri pătraţi.

Târgul Gaudeamus a găzduit 50 de evenimente culturale adresate unui public diversificat, un număr record, după cum au declarat organizatorii evenimentului.

Potrivit acestora, peste 1.000 de volume au fost donate de către vizitatori şi expozanţi din cadrul proiectului "Cărţile se întorc acasă", acestea urmând să ajungă în acest an la Centrul de Detenţie pentru Tineri şi Minori Craiova.

Cea mai râvnită carte a târgului din Bănie a fost seria "Jocurile Foamei" de Suzanne Collins.

În cadrul ceremoniei de închidere desfăşurată astăzi la orele prânzului au fost desemnate cele mai căutate edituri şi canalele media care au promovat acest eveniment, fiind decernate de asemenea şi premiile "Miss Lectura" şi "Educaţia".

La Târgul Gaudeamus au continuat proiectele Radio România Gaudeamus, în speţă, finala zonală a Concursului Naţional de Lectură "Mircea Nedelciu" şi "Invitaţi de nota 10: Olimpicii României", proiect prin care postul public de radio promovează şi recompensează performanţele obţinute pe plan internaţional de către reprezentanţii la vârf ai învăţământului românesc.


Etichete GaudeamusCraiovatârg de carteRadio România

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live