Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

2 Iulie 2020
Vizualizari: 294
Comentează add

Preşedintele Aleksandr Lukaşenko susţine că Belarusul a învins coronavirusul, deşi în ţară mai sunt peste 14.000 de cazuri active.

"Belarusul a învins coronavirusul", a anunțat Alexander Lukașenko

sergiu-stet

  Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko. Foto: Reuters.

Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukaşenko, a declarat că sistemul de sănătate din ţara sa a făcut față situaţiei generate de pandemia de coronavirus. Astfel, potrivit lui Lukaşenko, Belarusul a învins, practic, noul coronavirus - transmite Agenţia Belta.
 
Liderul de la Minsk este de părere că acțiunile întreprinse de guvern pentru prevenirea răspândirii virusului au fost corecte. Potrivit acestuia, Republica Belarus a dat dovadă de "sănătate politică și înțelepciune populară în lupta împotriva infecției".
 
"Sistemul nostru de asistență medicală a rezistat. Dar nu reducem nivelul de luptă, deși chiar astăzi putem spune: am învins. Și, după victoria finală asupra СОVID-19, ne vom întâlni cu siguranță cu medicii noștri, care încă sunt de serviciu", a declarat Lukaşenko.
 
Preşedintele din Belarus a sugerat în repetate rânduri că noul coronavirus nu ar fi atât de periculos. În luna martie, când în Belarus erau doar 153 de persoane infectate, preşedintele Lukaşenko anunţa că ţara a atins vârful epidemiei.
 
După trei luni, în Belarus există deja peste 62.000 de cazuri confirmate de COVID-19, din care peste 14.000 sunt cazuri active.
 
Lukaşenko a mai declarat că "nu va permite nici măcar un deces cauzat de noul coronavirus". Între timp, însă, aproape 400 de persoane au murit în Belarus în urma infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

Etichete BelarusAlexander Lukașenkocoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live