Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România

19 Noiembrie 2014
Vizualizari: 987
Comentează add

Concertul Orchestrei de Cameră Radio de miercuri, 26 noiembrie, propune doi dintre compozitorii care au marcat cel mai mult istoria muzicii simfonice, Beethoven şi Haydn.

Beethoven şi Haydn–„vedetele” Orchestrei de Cameră Radio

radio-romania

Orchestra de cameră Radio. Foto: Radio România. 

 Doi dintre compozitorii care au marcat cel mai mult istoria muzicii simfonice – HAYDN si unul dintre ilustrii sai elevi, BEETHOVEN – vor starni din nou admiratia publicului iubitor de muzica prin concertul propus de ORCHESTRA DE CAMERA RADIO, miercuri, 26 noiembrie (ora 19.00).

Evenimentul de la Sala Radio se va desfasura sub bagheta dirijorului MIHAIL AGAFITA, prim dirijor si director artistic al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Nationale a Republicii Moldova. Solista a Orchestrelor si Corurilor Radio, pianista DANA BORSAN va invita sa ascultati Concertul nr.1 pentru pian si orchestra semnat de BEETHOVEN, lucrare la a carei premiera absoluta la Praga, in 1798, compozitorul insusi a interpretat partitura de pian.
 
Concertul Orchestrei de Camera Radio va propune si doua simfonii semnate de HAYDN: Simfonia nr 30 - Alleluja  si Simfonia nr. 104 – London.

Etichete BeethovenHaydnOrchestrei de Camera RadioMIHAIL AGAFITADANA BORSAN

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live