Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

29 Ianuarie 2018
Vizualizari: 716
Comentează add

Aplicaţia Strava publică rutele frecventate de cei care merg cu bicicleta sau aleargă şi folosesc aplicaţia de pe telefoanele mobile pentru a-şi monitoriza exerciţiile.

Baze militare deconspirate de o aplicaţie pentru exerciţii fizice

sergiu-stet

 

Dispozitivele de monitorizare a exerciţiului fizic, folosite de militarii americani aflaţi peste hotare, au dezvăluit, în mod neglijent, informaţii sensibile referitoare la locul în care se află bazele americane.

Comandamentul central care coordonează operaţiunile Statelor Unite din Orientul Mijlociu a anunţat că vor fi revizuite procedurile. Hărţile au fost publicate de compania Strava şi arată rutele frecventate de cei care merg cu bicicleta sau aleargă şi folosesc aplicaţia Strava de pe telefoanele mobile, pentru a-şi monitoriza exerciţiile.

Corespondentul BBC transmite că în ţări precum Afganistan, unde sunt puţini utilizatori ai aplicaţiei Strava, hărţile au dezvăluit localizarea şi configuraţia unor baze militare secrete, unde soldaţii foloseau aplicaţia pentru a-şi monitoriza antrenamentele.

Criticii avertizează că datele aplicaţiei au divulgat zone în care se adunau soldaţii. Compania Strava afirmă că a publicat numai informaţii pe care utilizatorii le-au distribuit public.


Etichete SUAOrientul MijlociuStravaaplicaţiemilitarihărţibazesecret

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live