Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA (R) Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Mihai

8 Ianuarie 2010
Vizualizari: 1427
Comentează add

Reconstrucţia fostei baze sovietice din Estonia va fi finalizată până la începutul anului 2011.

Bază aeriană NATO pe locul unei foste baze sovietice

bogdan-mihai

Construirea bazei aeriene la Amari, nu departe de capitala estonă Tallin, va fi finalizată până la sfârşitul acestui an, în cel mai rău caz, la începutul anului 2011, a declarat ministrul estonian al apărării Jaak Aaviksoo.

"Baza va fi dată în exploatare în 2011, iar în 2012 ar trebui să fie gata în totalitate",  a afirmat şeful instituţiei de apărare a Estoniei, în cadrul unei conferinţe de presă.

Reconstrucţia fostei baze aeriene sovietice reprezintă una dintre cele mai importante investiţii de apărare făcută de NATO  în Estonia.

În total, pentru reconstrucţia bazei se planifică alocarea unei sume de 1,3 miliarde de coroane estone (aproximativ 83 de milioane de euro), dintre care aportul NATO este 500 milioane de coroane (aproximativ 32 de milioane de euro).

După finalizarea lucrărilor de reconstrucţie, baza de la Amari va putea să găzduiască avioane de vânătoare şi avioane-cargo cu destinaţie militară.

Pista sa de decolare-aterizare va fi de 2750 metri şi va dispune de întreaga infrastructură necesară. Lucrările de construcţie au început la Amari în 2008.


Etichete NATOEstoniaSUAbază militară

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live