Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

14 Martie 2016
Vizualizari: 5421
Comentează add

În septembrie vor ajunge la Baza Aerină 86 Fetești primele 6 aeronave F-16, cu echipajele de piloți și suport instruite în Portugalia.

Baza Aeriana Fetești pe Flancul de Est al NATO Baza Aeriana Fetești pe Flancul de Est al NATO - Conține video

radu-dobritoiu

Primele 6 aeronave multirol F-16 ale Forțelor Aeriene Române vor ajunge în țară în ultima săptămână a lunii septembrie când avioanele de luptă vor deveni operative. Acestea vor fi integrate în capacitățile Bazei Aeriene de la Fetești unde vor ajunge și celelalte 6 avioane multirol achizitionate din Portugalia. Armata României va mai achiziționa 12 aeronave multirol F-16 pentru a echipa complet o flotilă aeriană, potrivit efectivelor calculate de NATO pentru echiparea unei escadrile de luptă. Decizia pentru această nouă achiziție a fost luată în Consiliul Superior de Apărare al Țării, astfel încât Forțele Aeriene Române să dețină în total 24 de aeronave multirol F-16.

Astăzi, ministrul apărării naționale Mihnea Motoc și șeful Statului Major General al Armatei României, generalul Nicolae Ciucă, au vizitat Baza Aeriană 86 Borcea pentru a trece în revistă progresele făcute pentru ca această facilitate militară să devină operațională pentru noua escadrilă de avioane multirol F-16.

Forțele Aeriene Române vor beneficia  de o bază aeriană pentru a găzdui escadrila de aeronave F-16 ce vor intra în dotarea Armatei României. Baza a fost modernizată și, mai ales, pista de decolare/aterizare a fost refăcută, astfel încât aeronavele multirol F-16 să poate utiliza această pistă. Pentru că motoarele acestei aeronave multirol au nevoie de o pistă specială, bine conturată, fără asperități și mai ales fără “gunoaie– înțelegând prin aste orice corp străin – care să poate fi absorbite de motoarele aeronavelor F-16.  Radio România Actualități a anunțat în premieră (Emisiunea Euroatlantica de la RRA) că prima escadrilă F-16 din componența Forțelor Aeriene Române va avea ca principală bază de staționare aeriana Feteștiului, sau așa cum o știam noi Baza Aeriană 86 Fetești – sau Baza 86 Aeriană Borcea (Comuna Borcea, Județul Călărași).

F-16 Fetesti

În Baza Aeriană 86 Borcea va funcţiona astfel escadrila de avione F16. „Locaţia de aici  va avea şi resursa umană necesară pentru operare, fiind vorba de piloţi, de mecanici, de ingineri, de controlori de trafic, de coordonatori de zbor, de tot ceea ce presupune o escadrilă militară de vânătoare”  a declarat în timpul mandatului său, la RRA,  ministrul Mircea Duşa. Lucrările la pistă, efectuate de firma Vega 93 Galaţi, sunt realizate deja în proporţie foarte mare. Construirea hangarului  pentru testarea muniţiei şi a pregătirii rachetelor va fi terminată în acest  an.  

Astăzi, ministrul apărării naționale Mihnea Motoc și șeful Statului Major General al Armatei României, generalul Nicolae Ciucă, au vizitat Baza Aeriană 86 Borcea pentru a trece în revistă progresele făcute pentru ca această facilitate militară să devină operațională pentru noua escadrilă de avioane multirol F-16.

La Feteşti, ministrul Motoc s-a întâlnit cu militarii Bazei 86 Aeriană cu care a discutat despre misiunile executate de aceștia, în special cele de asigurare a serviciului de luptă poliţie aeriană, şi a verificat capabilităţile operaţionale şi lucrările de infrastructură necesare pentru exploatarea aeronavelor F-16.

„Apreciez dedicaţia piloţilor militari şi a personalului de sprijin în executarea misiunilor specifice pentru asigurarea securităţii spaţiului aerian din zona de Sud-Est a Alianţei Nord-Atlantice. Referitor la pregătirile care se fac pentru introducerea în exploatare a avionului multirol F-16, am constatat că mai multe proiecte de infrastructură necesare operării acestuia sunt deja finalizate şi am văzut preocuparea personalului militar pentru încheierea acestui proces în termenele stabilite”, a concluzionat ministrul apărării naţionale.     Etichete F16 Fetestiprimele aeronave f-16Fortele Aeriene F-16F-16 din Portugaliaachizitie aeronave F16vizita general Ciuca Fetesti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live