Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Iliescu

13 Octombrie 2012
Vizualizari: 2310
Comentează add

Aflată la cea de-a 37-a ediţie, competiţia oferă posibilitatea studenţilor de a rezolva probleme complexe folosind metode de programare avansată pe parcursul a 5 ore.

"Bătălia creierelor" la Universitatea Politehnică

cristina-iliescu

 Foto: arhivă Agerpres.

La Universitatea Politehnică Bucureşti se dă o "bătălie a creierelor".

Este vorba de cel mai vechi şi prestigios concurs de programare din lume, reunind mii de studenţi talentaţi în domeniul IT.

Etapa regională are loc sâmbătă, în acelaşi timp, la Universitatea Tehnică Naţională din Ucraina.

Potrivit profesorului doctor Nicolae Ţăpuş, vicepreşedinte al Senatului Universităţii Politehnică, participă 83 de echipe din ţări precum Bulgaria, Republica Moldova, Serbia sau Turcia.  

Aflată la cea de-a 37-a ediţie, competiţia oferă posibilitatea studenţilor de a rezolva probleme complexe folosind metode de programare avansată pe parcursul a 5 ore.

Profesorul doctor Nicolae Ţăpuş, vicepreşedinte al Senatului Universităţii Politehnica Bucureşti spune că acest concurs constă în rezolvarea unui număr de probleme, între 7, 8, 9 sau 10 probleme timp de 5 ore, şi, ceea ce este important, este că nu se lucrează individual, ci în echipă.  

Cei mai buni studenţi din regiunea Europa de Sud-Est vor participa la finala mondială, ce va fi găzduită de Universitatea Naţională din Sankt Petersburg, în iulie 2013.

Aceasta va reuni peste 30.000 de studenţi din peste 2.200 de universităţi din 85 de ţări din America, Europa, Asia, Africa şi Australia.


Etichete politehnicăproblemeconcurscreiereprofesor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live