Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Victor Pogor

2 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1520
Comentează add

Mii de oameni au venit cu flori, au aprins lumânări şi au ţinut un moment de reculegere la sediul ambasadei României la Chişinău, în memoria victimelor incendiului de la Bucureşti.

"Basarabia e lângă tine, Ţară"

victor-pogor

Foto: radiochisinau.md.

Mii de oameni au venit cu flori, au aprins lumânări şi au ţinut un moment de reculegere la sediul ambasadei României la Chişinău, în memoria victimelor tragediei din clubul Colectiv.

O carte de condoleanţe a fost deschisă în incinta misiunii diplomatice, prin intermediul căreia politiceni, artişti sau simpli cetăţeni pot transmite mesaje de compasiune şi încurajare.

Primul care a semnat în cartea de condoleanţe a fost premierul interimar Gheorghe Brega, care şi-a exprimat astfel solidaritatea cu cei care au avut de suferit în urma groaznicului accident din clubul de noapte Colectiv din Bucureşti.

"Sperăm că poporul român are curaj, demnitate şi o să revină. Noi suntem tot timpul alăturea, cum e şi statul român alăturea în cele mai grele vremuri. I-am solicitat şi dlui ambasador, dacă mai este nevoie, noi putem contribui", a spus Gheorghe Brega.

Preşedintele moldovean, Nicolae Timofti, a declarat că acum este momentul ca şi Republica Moldova să demonstreze că este alături de fraţii de peste Prut, în situaţia în care şi România a demonstrat de nenumărate ori că este alături de cei din Republica Moldova.

"Trimit condoleanţe poporului român, conducerii României, vreau ca condoleanţele noastre să ajungă la familiile celor apropiaţi decedaţilor şi desigur mă gândesc şi rog Dumnezeu să îi ajute pe cei care sunt în viaţă încă", a declarat Nicolae Timofti.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti semnând în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada României la Chişinău. Foto: radiochisinau.md.

Excelenţa Sa ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Petit, a semnat de asemenea în cartea de condoleanţe, menţionând că poporul american este alături de România în aceste momente tragice.

"Ne gândim despre această tragedie şi pierdere mare de oameni tineri şi din inimă şi de parte de poporul american eu doresc să exprim condoleanţele noastre", a spus James Petit.

Pe tot parcursul zilei, oameni simpli dar şi oficiali au depus flori şi lumânări în semn de solidaritate cu poporul român.

Excelenţa Sa ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, a adus mulţumiri pentru susţinerea din partea cetăţenilor Republicii Moldova, menţionând că uşile ambasadei sunt deschise pentru toţi doritorii de a-şi manifesta compasiunea.

"Cei din Republica Moldova au putut deja vedea valul de solidaritate cu victimele, familiile, întregul popor român care s-a ridicat aici. Este semnificativ, impresionant, emoţionant. Ne ţinem la dispoziţia tuturor celor care doresc să îşi arate solidaritatea cu noi", a afirmat Marius Lazurca.

Aproximativ 700 de litri de sânge au ajuns în dimineaţa zilei de luni de la Chişinău la Bucureşti, la persoanele care au fost rănite în incendiul din clubul de noapte Colectiv din centrul Bucureştiului. 


Etichete Republica MoldovacondoleanţecandeleflorisolidaritatecompasiuneAmbasada de la Chişinăupremierul interimar Gheorghe Bregapreşedintele Nicolae Timoftiambasadorul SUA James Petitincendiu în clubColectiv

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live