Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu, Washington

10 Mai 2012
Vizualizari: 1236
Comentează add

Preşedintele SUA Barack Obama a anunţat că sprijină căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, la puţin timp după ce Carolina de Nord a aprobat un amendament prin care interzice aceste căsătorii.

Barack Obama "susţine căsătoriile homosexuale"

ani-sandu-washington

Preşedintele Barack Obama susţine căsătoriile între homosexuali. Foto: Reuters.

Preşedintele american Barack Obama susţine căsătoriile între persoanele de acelaşi sex.

El a făcut acest anunţ în cadrul unui interviu televizat, devenind astfel primul lider de la Casa Albă care sprijină în mod deschis relaţiile homosexuale.

Preşedintele Barack Obama a spus că suţine căsătoriile între persoanele de acelaşi sex în cadrul unui interviu pentru televiziunea ABC. 

"Întotdeauna am susţinut ferm că persoanele homosexuale ar trebui să fie tratate corect, în mod egal. Am ezitat în privinţa căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex într-o oarecare măsură pentru că am considerat că parteneriatele domestice sunt suficiente, că le-ar fi dat dreptul să se viziteze în spital şi alte drepturi pe care le considerăm de la sine înţelese.

"La un moment dat am ajuns la concluzia că pentru mine personal este important să ies şi să spun deschis că eu consider că persoanele de acelaşi sex trebuie să se poată căsători", a declarat liderul de la Casa Albă.

Şi vicepreşedintele Joe Biden a exprimat un punct de vedere similar în urmă cu câteva zile.

Anunţul lui Barack Obama a venit după ce săptămâna aceasta statul Carolina de Nord a aprobat un amendament prin care interzice căsătoriile între persoanele de acelaşi sex.

Împotriva unor astfel de căsătorii s-a arătat miercuri şi Mitt Romney, cel care va fi cel mai probabil contracandidatul lui Obama la alegerile prezidenţiale din noiembrie, din partea partidului republican.


Etichete căsătorieBarack ObamasexhomosexualiCasa AlbăJoe BidenMitt Romney

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live