Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dorin Corpade, Hunedoara

8 Noiembrie 2011
Vizualizari: 2736
Comentează add

Cea mai mare staţie de sortare a deşeurilor municipale din zona Transilvaniei va recupera materiale reciclabile. Acestea vor fi folosite pe post de materii prime.

Bani din gunoi

dorin-corpade-hunedoara

Staţie de sortare gunoi. Foto: Agerpres.

România a ajuns să exporte şi gunoi, iar pentru acest lucru a fost nevoie de o investiţie româno-irlandeză în valoare de patru milioane de euro.

Astfel a rezultat, potrivit investitorilor, cea mai mare şi mai modernă staţie de sortare a deşeurilor municipale din zona Transilvaniei.

Aceasta recuperează materiale reciclabile pentru beneficiari din ţară sau străinătate care le vor folosi în producţie pe post de materii prime.

Firma va prelucra la final aproximativ 200.000 de tone de deşeuri municipale anual.

Acest lucru este şi mai important cu cât pe o rază de aproximativ 200 de kilometri nu se mai află nicio staţie de asemenea capacitate şi profil.

Într-o etapă viitoare, staţia de sortare de la Orăştie va produce şi compost pentru agricultură sau silvicultură din resturile menajere care nu pot fi refolosite dar şi materii prime energetice care vor fi utilizate fie la încălzire, fie pentru producerea de energie electrică. 

Darea în folosinţă a acestei staţii de sortare a deşeurilor reduce la minim cantitatea de gunoaie deversate la gropile neecologice de pe lângă marile aglomerări urbane, un lucru cât se poate de dorit dacă ţinem cont că aceste gropi de gunoi trebuie închise până în anul 2016, conform solicitărilor venite de la Uniunea Europeană.


Etichete Ştiri VestgunoistaţiereciclareOrăştiematerie primădeşeu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live