Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA (R) Vineri, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniel Neguţ

5 Decembrie 2016
Vizualizari: 1316
Comentează add

Invitat la Alel matinal - analistul economic, profesorul Cristian Paun.

Banca Mondială: Este nevoie de o reechilibrare a politicilor fiscale Banca Mondială: Este nevoie de o reechilibrare a politicilor fiscale - Conține audio

daniel-negut

 

Tinerii din Romania isi gasesc cu greu un loc de munca, daca ne uitam pe datele publicate zilele trecute de Eurostat conform carora somajul în rândul tinerilor români este de 21,7%, peste media europeană de 20,3%.

Pe de alta parte, tot Eurostat a anuntat ca România, alaturi de Irlanda şi Bulgaria au cele mai mici rate de taxe şi contribuţii sociale la bugetul statului ca pondere în Produsul Intern Brut, la polul opus aflându-se Franţa, Danemarca şi Belgia. In aelasi timp, Banca Mondială avertizează că alegerile care vor avea loc pe 11 decembrie în România, sporesc riscul creşterii cheltuielilor suplimentare şi a încetinirii implementării reformelor structurale.

Si desi Banca Mondială şi-a îmbunătăţit estimările privind creşterea economiei româneşti în 2016, de la 4% la 5,1%, institutia considera ca pe termen mediu este nevoie de o re-echilibrare a politicilor fiscale.

AUDIO: Am discutat pentru Apel matinal despre aspecte cu analistul economic, profesorul Cristian Paun.


Etichete Banca Mondialăreechilibrare a politicilor fiscaleCristian Paun

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live