Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

10 Mai 2018
Vizualizari: 535
Comentează add

Cifrele detaliate ale balanţei comerciale vor fi comunicate de Institutul Central de Statistică al Ungariei pe 1 iunie, în baza unor noi estimări.

Balanţa comercială a Ungarie are excedent de peste 2 miliarde de euro în T1

sergiu-stet

Budapesta. Foto: Agerpres.

Institutul Central de Statistică al Ungariei a anunţat joi, 10 mai, că în primul trimestru al anului valoarea în euro a exporturilor depăşeşte cu 3,4%, iar importurile cu 3,9% cifrele înregistrate anul trecut, iar excedentul balanţei comerciale, în valoare de 2,097 miliarde de euro, a fost cu 54 de milioane de euro mai mic decât cel din perioada similară a anului 2017.

În martie, exportul a scăzut cu 3,8% şi importul cu 1,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cifrele înregistrate au fost influenţate de faptul că în Ungaria, în luna martie, au fost cu două zile lucrătoare mai puţine decât în martie 2017. Excendentul lunar al balanţei comerciale a scăzut cu 264 de milioane de euro, la 558 de milioane de euro.

Agenţia MTI transmite că 81% din exportul Ungariei s-a îndreptat către ţări UE, iar importurile intracomunitare au reprezenatat o pondere de 77%. Exportul şi importul au scăzut ultima dată în Ungaria în luna aprilie a anului trecut şi atunci, tot din cauza zilelor lucrătoare, care au fost cu trei mai puţine decât în anul precedent. În martie, valoarea exporturilor a fost de 9,124 miliarde de euro, iar a importurilor de 8,566 de miliarde de euro.

Faţă de luna precedentă s-a înregistrat o creştere de 581 de milioane de euro (6,8%) la exporturi şi 864 de milioane de euro (11,2%) la importuri. Cifrele detaliate ale balanţei comerciale vor fi comunicate de KSH pe 1 iunie, în baza unor noi estimări.

 

Etichete BudapestaUngariaexcedentimportexportcomerţbalanţă comercialăstatistică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live