Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. Succesele muzicii romanesti Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Iulie 2018
Vizualizari: 622
Comentează add

Nemulţumiţi de situaţia în care se află, mai mulţi locuitori ai oraşului au blocat aseară strada din faţa primăriei.

Bacăul e fără apă de 5 zile

radiojurnal

  Foto: Arhiva/Facebook.com.

Locuitorii municipiului Bacău nu au apă potabilă, după o nouă avarie apărută la conducta reabilitată în urmă cu şapte ani. Compania Regională de Apă anunţă că problema ar putea fi remediată cel mai curând mâine seară.

Întreg municipiul Bacău este de cinci zile fără apă potabilă, după o avarie produsă sâmbătă la conducta principala de aducţiune de la Valea Uzului. Furnizarea apei ar fi trebuit realută marţi, 17 iulie, însă a apărut o nouă avarie, ceea ce prelungeşte perioada fără apă.

Conducta cu probleme nu este veche, ci a fost reabilitată în urmă cu şapte ani, o investiţie de peste 50 de milioane de euro. Directorul general interimar al Companiei Regionale de Apă, Nina Chiper, spune că avariile foarte dese din ultima perioadă apar pentru că nu se găsesc întotdeauna piesele de schimb necesare.   

"Avaria cu care ne-am confruntat în cursul zilei de sâmbătă s-ar părea că este din cauza unor piese care să zicem că nu au fost tocmai corespunzătoare, dar vom demara o expertiză. În momentul de faţă nu pot decât să constat că am găsit în teren o piesă care arăta altfel decât ar fi trebuit să fie", spune Nina Chiper. 

Nemulţumiţi de situaţia în care se află, mai mulţi locuitori ai oraşului au blocat aseară strada din faţa primăriei. Având în vedere perioada necesară reparaţiei conductei, umplerea acesteia şi timpul necesar ca apa să ajungă în Bacău şi să fie tratată, apa potabilă ar putea curge nou la robinete mâine seară.

Primarul municipiului, Cosmin Necula, a afirmat că va face plângere la DNA pentru proiectul şi construcţia conductei avariate.


Etichete Valea UzuluiapăBacăuconductăNina ChiperprimarCosmin Necula,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live