Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dana Costea

10 Septembrie 2012
Vizualizari: 1858
Comentează add

Ministerul Educaţiei propune de anul viitor introducerea bacalaureatului profesional, care să dea posibilitatea absolvenţilor de liceu să intre mai uşor pe piaţa muncii.

Bacalaureatul profesional, dezbătut în Senat

dana-costea

Foto: Agerpres arhivă.

Soarta bacalaureatului profesional este de luni în mâna Senatului.

Amendamentul la Legea educaţiei care prevede opţiunea bacalaureatului profesional intră, astăzi, pe ordinea de zi a acestei Camere Parlamentare, după ce a trecut de comisia de Educaţie, cu unanimitatea voturilor senatorilor prezenţi.

44, 41% şi 24,27% - sunt ratele de promovare ale elevilor la sesiunea de vară, respectiv de toamnă a bacalaureatului din acest an.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei propun de anul viitor introducerea bacalaureatului profesional, care să dea posibilitatea tuturor absolvenţilor de liceu să intre mai uşor pe piaţa forţei de muncă, soluţie care, spun ei, dă roade şi în alte ţări europene.

Este vorba de o examinare mai simplă pentru cei care nu doresc să urmeze o facultate. Bacalaureatul naţional rămâne neschimbat.

Cele două forme de examen au în comun evaluări a trei competenţe, apoi cei care se înscriu pentru bacalaureatul profesional trebuie să elaboreze un proiect şi să susţină o probă practică. Vor susţine, de asemenea, o probă scrisă la educaţie antreprenorială.

Absolvenţii vor putea susţine bacalaureatul profesional şi pe cel naţional în acelaşi timp.

Orice elev se poate înscrie la ambele forme de examinare, iar dacă, după mai mulţi ani, un absolvent cu diplomă de bacalaureat profesional doreşte să se înscrie în învăţământul superior, poate susţine probele care fac diferenţa între cele două tipuri de examen.

Opţiunea este a elevului şi a familiei lui.


Etichete Bacalaureatministerul educaţieiSenat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live