Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

10 August 2020
Vizualizari: 252
Comentează add

Administratorul firmei este cercetat penal şi dacă va fi găsit vinovat, ar putea fi condamnat la închisoare pe o perioadă cuprinsă între 2 şi 7 ani.

Azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii în judeţul Galaţi

maria-mandita-galati

   Foto: Poliția Română.

O cantitate de azotat de amoniu a fost descoperită de poliţiştii gălăţeni într-un depozit.
 
Controalele au fost făcute după explozia din capitala Libanului, Beirut, de săptămâna trecută, care a fost provocată de aprinderea a 2.700 de tone de azotat de amoniu, păstrate în condiţii necorespunzătoare, şi vor continua - după cum transmite corespondenta RRA, Maria Măndiţă.
 
Reporter: Maria Măndiţă - Cantitatea impresionantă de azotat de amoniu a fost descoperită de poliţiştii gălăţeni la punctul de lucru al unei societăţi comerciale agricole în comuna gălăţeană Vlădeşti, aflată la graniţa cu Republica Moldova.
 
Cantitatea era depozitată în condiţii improprii, deşi conform legislaţiei în vigoare ea trebuie descărcată doar pe spaţii betonate şi nu pe pământ şi, totodată, trebuie păstrată în spaţii închise şi separate de alte produse care ar putea conduce la aprindere sau explozie.
 
În prezent, administratorul firmei este cercetat penal şi dacă va fi găsit vinovat, ar putea fi condamnat la închisoare pe o perioadă cuprinsă între 2 şi 7 ani.
 
Şi în perioada următoare, atât Poliţia, cât şi Garda de Mediu Galaţi au ca tematică de verificare depozitele neconforme de azotat de amoniu din judeţ, după producerea tragediei din Beirut, unde 2.750 de tone de azotat de amoniu au explodat, provocând moartea a peste 150 de persoane şi alţi 5 mii de răniţi.
 
Şi în ţara noastră s-a înregistrat, pe 24 mai 2004, la Mihăileşti, o tragedie produsă de explozia unei cantităţi mai mici decât cele 35 de tone de azotat de amoniu descoperite acum în judeţul Galaţi.
 
La Mihăileşti, 20 de tone de azotat de amoniu au explodat în urma răsturnării camionului care transporta substanţa. Suflul exploziei a provocat moartea a 18 persoane şi rănirea altor 13, pe locul tragediei creându-se un crater cu adâncimea de 6,5 metri şi o rază de 21 de metri.
 
 

Etichete (II)azotat de amoniuGalati

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live