Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Ghioca

10 Octombrie 2012
Vizualizari: 2309
Comentează add

La întrebarea dacă Azerbaidjanul este interesat de Oltchim,ministrul adjunct de externe azer a declarat, în exclusivitate pentru RRA, că în discuţii a apărut numele combinatului.

Azerbaidjanul ar putea fi interesat de Oltchim Azerbaidjanul ar putea fi interesat de Oltchim - Conține audio

cristina-ghioca

Combinatul de la Oltchim. Foto: Ana-Maria Cîrstea.

Azerbaidjanul este interesat să facă investiţii în România în domeniul transportului de energie şi petrochimic, potrivit ministrului adjunct de externe al Azerbaidjanului, Araz Azimov.

La întrebarea redactorului Radio România Actualităţi, Carmen Gavrilă, dacă Azerbaidjanul este interesat de  Oltchim,  ministrul adjunct de externe al Azerbaidjanului, Araz Azimov a declarat în exclusivitate pentru postul nostru de radio, că în discuţiile cu oficialii români a apărut şi numele combinatului.

Ministrul azer a precizat că detaliile urmează să fie în continuare discutate, dat fiind că deocamdată în România urmează alegeri parlamentare. 

Audio: Declaraţia ministrului adjunct de externe al Azerbaidjanului Araz Azimov pentru Radio România Actualităţi.

Ministrul adjunct de externe al Azerbaidjanului, Araz Azimov, s-a întâlnit la Bucureşti cu Secretarul de Stat din ministerul afacerilor externe, Bogdan Aurescu.

Activitatea Oltchim, oprită de la sfârşitul lunii august

Activitatea Oltchim este oprită de la sfârşitul lunii august, iar de la jumătatea lui septembrie s-a sistat şi furnizarea de electricitate către combinat.

Recent, ministrul economiei, Daniel Chiţoiu, a declarat că prima opţiune a guvernului în cazul Oltchim este reluarea activităţii.

Potrivit acestuia, muncitorii îşi vor primi salariile restante pe măsură ce se va reuşi recuperarea datoriilor pe care combinatul le are de încasat de la beneficiari.  

La începutul lunii octombrie, premierul Victor Ponta a anunţat că privatizarea combinatului Oltchim a eşuat.

"Din această seară, circul trebuie să înceteze, avem obligaţia faţă de miile de angajaţi de la companiile Oltchim şi Arpechim să punem capăt circului declanşat de unul dintre participanţi", a spus Victor Ponta.

Premierul a susţinut că trebuie explicat începând de acum planul de rezervă pentru repornirea activităţii, salvarea locurilor de muncă şi pregătirea unei noi proceduri de privatizare, în condiţii mult  diferite şi mult îmbunătăţite.

Guvernul a anuţat că va solicita Fondului Monetar Internaţional şi Comisiei Europene permisiunea ca viitoarea privatizare a Oltchim, preconizată pentru anul viitor, să fie derulată prin negociere cu un investitor strategic şi nu prin licitaţie deschisă, la care să poată veni oricine.


Etichete OltchimAzerbaidjanministruexterneadjunctcombinat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live