Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

30 August 2016
Vizualizari: 3279
Comentează add

Sportivul Avram Iancu din Petroșani a devenit primul român care a reușit să traverseze înot Canalul Mânecii, după un parcurs dificil, dar încununat de succes.

Avram Iancu, primul român care a traversat înot Canalul Manecii

ilie-pintea

AVram Iancu. Foto: facebook.com/Avram-Iancu.

Cu puțină vreme în urmă, sportivul Avram Iancu din Petroșani a devenit primul român care a reușit să traverseze înot Canalul Mânecii, după un parcurs dificil, dar încununat de succes.

El a intrat în apă ieri, la ora 9 și 30 de minute și a ajuns pe țărmul francez în această dimineață, la ora 4:30, după ce înotat fără oprire timp de aproape 18 ore.

Pentru ca performanța lui să fie omologată de Channel Swiming Association, organizația acreditată în acest sens, Avram Iancu nu a avut voie să poarte decât slip, ochelari și o cască de înot obișnuită, în ciuda temperaturii scăzute a apei, care nu depășește 16 grade.

Pe toată perioada traversării, el a consumat doar geluri energizante și lichide, fiind însoțit de o ambarcațiune de asistență, pe care însă n-a avut voie să o atingă.

Avram Iancu a mai încercat de trei ori să traverseze Canalul Mânecii, însă de fiecare dată s-a confruntat cu condiții meteo nefavorabile, iar piloții navei de asistență au oprit traversarea, deși mai avea doar 15 kilometri de înotat, pentru a nu-i pune viața în pericol.

De data aceasta, chiar dacă a fost deviat de curenții puternici, sportivul a reușit să ajungă cu bine pe țărmul francez, în apropierea orașului Calais.

Așa cum a spus încă înainte de plecare, Avram Iancu a dedicat această victorie Cumințeniei Pământului, sperând că gestul său va atrage atenția asupra campaniei de strângere de fonduri destinate achiziționării acestei sculpturi.

De la prima traversare înot a Canalului Mânecii, în anul 1875, doar 1.344 de persoane au reușit această performanță singuri, iar Avram Iancu este primul român care și-a trecut această victorie în palmares, respectând normele Channel Swiming Association.

Anul trecut, și maratonistul Andrei Roșu a trecut Canalul Mânecii înot, dar echipat cu un costum de neopren în cadrul unei competiții de anduranță.


Etichete avram iancuinotcanalul maneciimarea britanie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live