Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian

15 Octombrie 2011
Vizualizari: 1656
Comentează add

Spania va retrage cele patru avioane de patrulare aeriană F-18 care iau parte la misiunea internaţională din Libia, a anunţat ministrul spaniol al apărării, Carme Chacon.

Avioanele spaniole de patrulare aeriană, retrase din Libia

annamaria-damian

Ministrul spaniol al apărării, Carme Chacon. Foto: Arhivă Reuters.

Avioanele de patrulare aeriană F-18 revin în Spania, însă vor rămâne pe poziţii pentru cazul unor eventuale schimbări care pot surveni în Libia şi care ar face necesară revenirea lor în misiunea internaţională.

Anunţul a fost făcut de ministrul apărării, Carme Chacon, într-o videoconferinţă cu militarii din misiunile internaţionale, cu aprecieri pentru contribuţia lor la securitate.

"Ştim că datorită muncii voastre astăzi Consiliul Naţional de Tranziţie controlează deja cea mai mare parte a teritoriului Libiei, ceea ce a permis deschiderea mai multor aeroporturi şi creşterea semnificativă a numărului de zboruri civile."

"Acest lucru a determinat Spania să decidă, la fel cum vor hotărî şi alte state aliate, de acord cu conducerea operaţiunii 'Unified Protector', retragerea avioanelor F-18 din operaţiune", a declarat Carme Chacon.

În plus, rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU a aprobat o flexibilizare a zonei de excludere aeriană, iar aparatele vor reveni în Spania pregătite să intervină în operaţiune dacă este necesar.

Se menţin - a mai spus ministrul apărării - cele două avioane de alimentare în zbor, fregata "Alvaro de Bazan" şi avionul de supraveghere maritimă.

Avioanele se întorc sâmbătă şi duminică la baza din Saragoza, iar cei aproximativ 60 de militari vor fi primiţi în Spania în cursul zilei de marţi.

În timpul misiunii în Libia, avioanele spaniole au realizat patrule pentru menţinerea zonei de excludere aeriană.

Ministrul apărării şi-a mai exprimat speranţa că necesitatea drepturilor, a libertăţilor şi a reformelor este tot mai prezentă în Libia şi că e momentul unei treceri la o etapă de control din partea poporului libian sub egida ONU.

Celelalte mijloace pe care Spania le menţine în operaţiune sunt destinate aplicării embargoului de arme.


Etichete lumea arabăSpaniaavioaneretragereoperaţiuneONUministrul apărăriiCarme Chacon

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live