Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

9 Martie 2020
Vizualizari: 1511
Comentează add

De mai multe zile şi pe fondul agravării epidemiei de coronavirus, companiile aeriene fac curse aeriene chiar dacă avioanele sunt aproape goale.

Avioane care zboară fără pasageri #coronavirus

rador

De mai multe zile şi pe fondul agravării epidemiei de coronavirus, companiile aeriene fac curse aeriene chiar dacă avioanele sunt aproape goale.

De fapt, companiile aeriene trebuie să se conformeze unei legi aparte.

Aceasta prevede că pentru a-şi păstra "sloturile" sau intervalele orare de la un an la altul, companiile aeriene trebuie să efectueze 80% din zborurile prevăzute în orarul lor. În caz contrar aceste "sloturi" pot fi atribuite altei companii, conform principiului "use-it-or-lose-it".

Din acest motiv, multe avioane fără pasageri sau cu foarte puţini oameni la bord continuă să zboare şi să ardă mii de litri de carburanţi. Asociaţia intrnaţională a transporturilor aeriene a cerut o derogare, încă de la începutul lunii martie, dar încă nu a primit răspuns.

Există de altfel şi condiţii în care această obligaţie poate fi suspendată, ceea ce s-a întâmplat la apariţia epidemiei de SARS, de la începutul secolului, în perioada imediat următoare atentatelor de la 11 septembrie 2001 şi în timpul crizei financiare din 2008, informează Le Figaro.


Etichete avioanezborfara pasagericoronavirusepidemiesarscriza

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live