Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

19 Iunie 2020
Vizualizari: 408
Comentează add

Ploile abundente din ultimele zile şi precipitaţiile prognozate de meteorologi i-au determinat pe hidrologi să emită mai multe avertizări de inundaţii.

Avertizări hidrologice

cristina-dumitrescu

Foto: ISU

Ploile abundente din ultimele zile şi precipitaţiile prognozate de meteorologi i-au determinat pe hidrologi să emită mai multe avertizări de inundaţii.

E cod roşu de inundaţii până mâine dimineaţă la ora 9:00 în bazinele hidrografice Bistra şi Pogăniş, din judeţul Caras Severin, şi până mâine seară la ora 18:00 pe Timiş în judeţele Caraş Severin şi Timiş. Până luni la prânz e de asemenea cod roşu pe Timiş, în aval de Brod.

E cod portocaliu pe Tisa, pe Someş, pe Crasna, pe Barcău şi Criş până luni după amiază. De asemenea, pe  Mureş, Timiş, Motru, Jiu, Argeş, Dâmboviţa, precum şi pe Jijia şi Prut, dar şi pe râurile din Dobrogea.

Pe mai multe alte râuri din ţară este cod galben - în zona Olteniei, a Munteniei şi a Moldovei.

Având în vedere cât a plouat până acum şi tinând cont şi de prognoza meteo care anunţă alte ploi, debitul apelor Dunării va creşte în următoarele zile, până la 6.800 metri cubi pe secundă, cu 400 metri cubi pe secundă peste media multianuală a lunii iunie.


Etichete (ii)Avertizărihidrologice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live