Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

8 Iulie 2020
Vizualizari: 596
Comentează add

Avertisment al medicului Virgil Musta, coordonator al Secţiei COVID de la Spitalul "Victor Babeş" din Timişoara.

Avertismentul medicului Virgil Musta, după creșterea numărului de focare

radio-romania-actualitati

  Foto: Arhiva/ MApN

În România s-au înregistrat în ultimele 24 de ore 555 de noi infectări cu coronavirus, mai multe decât în perioada stării de urgenţă, iar numărul morţilor a depăşit 1.800.

Numai azi au fost anunţate 18 decese. Şi numărul de pacienţi internaţi la terapie intensivă se apropie de maximul înregistrat în perioada de stării urgenţă, astăzi sunt 237, faţă de 288 câţi au fost pe 22 aprilie.

Grupul de Comunicare Strategică pune creşterea ratei infectării pe seama faptului că populaţia nu respectă cu stricteţe măsurile de protecţie sanitară, purtarea măştii, păstrarea distanţei, evitarea contactului direct cu alte persoane şi igienizarea frecventă a mâinilor.

La fel a explicat, în emisiunea "România, stare de alertă" şi doctorul Virgil Musta, coordonator al Secţiei COVID de la Spitalul "Victor Babeş" din Timişoara.


Virgil Musta: Atâta timp cât existau reguli, cât timp acestea erau respectate, pandemia a fost ţinută sub control. Asistăm la o avalanşă de fake news-uri şi acţiuni care fac ca lumea să nu mai aibă încredere în regulile autorităţilor, în specialişti, să nu mai respecte regulile din diferite motive, ceea ce a făcut ca numărul să crească, au apărut focare noi, iar riscul este că dacă nu vom lua măsuri rapide, aceste cazuri să se propage într-un algoritm alarmant şi să ajungem în situaţia Italiei, sistemul de sanătate să nu mai facă faţă acestor cauzri, iar terapiile intensive să nu mai poată trata pacienţii critici sau cu forme severe de boală.


Etichete Virgil Mustacoordonator al Secţiei COVIDSpitalul "Victor Babeş" din Timişoara(RS)coronavirusinfectarireguliRomâniastare de alertăRRS

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live