Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 August 2020
Vizualizari: 367
Comentează add

Avertisment al reprezentantului României la OMS, Alexandru Rafila

radiojurnal

 Alexandru Rafila. Foto: Radio România Oltenia

În tot mai multe localități din România sunt confirmate cazuri de COVD-19, iar față de perioada a stării de urgență boala s-a extins - este de părere doctorul microbiolog Alexandru Rafila, reprezentantul țării noastre la Organizația Mondială a Sănătății.

Într-o intervenție la Radio România Actualități el a susținut că situația este îngrijorătoare, iar dacă numărul de cazuri noi nu începe să scadă sistemul medical va fi pus la grea încercare.

Alexandru Rafila: Dacă în timpul stării de urgenţă aveam, să spunem, 450-500 de localități unde existau cazuri, acum discutăm de 1.200 de localități unde există cazuri. Deci, este clar că boala s-a extins la nivel național și situația în niciun caz nu putem să o caracterizăm ca fiind mai bună acum și să ne amăgim cu ideea că dacă facem mai multe teste şi avem mai multe cazuri, de fapt, nu este niciun fel de problemă.
 
Problema există și lucrul ăsta se reflectă în doi indicatori: numărul persoanelor care sunt internate Secțiile de Terapie Intensivă, adică sunt cazuri grave, și numărul deceselor, peste 45.
 
Situația este îngrijorătoare şi, dacă nu se stabilizează acest număr de cazuri noi şi să intrăm şi pe o pantă descrescătoare, cum ar fi de dorit, atunci supraaglomerarea sistemului de sănătate se poate produce.
 
(PH)
 

Etichete Alexandru RafilaOMSavertismentcovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live