Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 Iulie 2021
Vizualizari: 338
Comentează add

Florin Cîţu se aşteaptă ca România să înregistreze anul acesta o creştere economică de cel puţin 10%.

"Avem estimări pentru cea mai mare creștere economică din UE în 2021"

florin-lepadatu

Premierul Florin Cîțu.Foto: gov.ro.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : Premierul Florin Cîţu se aşteaptă ca România să înregistreze, anul acesta, în premieră, o creştere economică de cel puţin 10%.

Este un motiv în plus pentru investitorii străini să nu se îngrijoreze în privinţa stabilităţii financiare a ţării noastre, a subliniat Florin Cîţu.


Florin Cîţu: Avem estimări pentru cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană în 2021 și vă spun că dacă mergem în ritmul ăsta o să avem o premieră, o creștere economică care să înceapă cu două cifre. Şi am un mesaj şi pentru investitorii străini, le garantez că indiferent de ce cifre aud aruncate în această campanie, vă voi asigura, aşa cum v-am asigurat şi anul trecut, că stabilitatea financiară a României nu are de suferit, că vom merge mai departe cu programul de deficit bugetar pe care l-am estimat și nu au de ce să se îngrijoreze.

Premierul a făcut această declaraţie la Târgu Jiu, unde liberalii l-au ales ieri pe preşedintele filialei PNL Gorj.

A fost prezent şi ministrul economiei, Virgil Popescu.

El a promis că va obţine fondurile necesare pentru restructurarea Complexului Energetic Oltenia şi a anunţat că va discuta astăzi, la Bruxelles, cu oficialităţile europene despre acest subiect.


Virgil Popescu: Am întâlnire pentru Complexul Energetic Oltenia la Bruxelles, cu doamna vicepreședinte Verstagen, pentru că îmi doresc și vreau să reușim. Complexul Energetic Oltenia trebuie restructurat. Este foarte important pentru sistemul energetic național și așa trebuie să rămână. Şi în guvernul Orban, şi în Guvernul Cîțu, Complexul Energetic Oltenia a beneficiat în total de 500 de milioane, aproximativ, de euro pentru certificatele de CO2, pentru că nu dorim să închidem Complexul Energetic Oltenia, ci îl dorim în continuare funcțional pentru gorjeni, pentru olteni și pentru România.


Etichete cîţuflorin cîţu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live