Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Martie 2017
Vizualizari: 528
Comentează add

Ministerul Mediului anunţă că vrea să dubleze primele acordate prin programul Rabla Plus la achiziţionarea unui autoturism electric.

Autorităţile vor să stimuleze achiziţionarea de maşini electrice

radiojurnal

Priza electrică pentru mașini din Argeș. Foto: Cristian Matei.

Ministerul Mediului dublează primele acordate prin programul Rabla Plus, prime destinate achiziţionării unui autoturism electric.

Ministrul mediului, Daniel Constantin, declara astăzi la parlament că Programul Rabla şi varianta sa ecologică sunt în dezbatere publică şi vor fi funcţionale la sfârşitul lui aprilie. Pe de altă parte, adaugă el, ministerul a gândit şi alte măsuri pentru a încuraja achiziţionarea acestui tip de autovehicul.

Daniel Constantin: Dublăm prima pentru cei care vor să achiziţioneze de la 5.000 de euro la 10.000 de euro echivalentul în lei. Mai mult decât atât, dacă anul trecut s-au cumpărat patruzeci şi ceva de autoturisme, anul acesta noi punem la dispoziţie sume pentru nu mai puţin de o mie de autoturisme electrice. În egală măsură, venim cu un pachet complementar. Nu există staţii de încărcare, prize, venim cu o sumă de 45 de milioane, pe care îi punem la dispoziţie pentru autorităţile publice locale şi agenţii economici care sunt interesaţi şi mai ales în oraşele mari, acolo unde vor fi folosite, pentru că autonomia după cum ştiţi, nu este foarte mare.


Etichete masini electricedaniel constatinrabla

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live