Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Septembrie 2018
Vizualizari: 512
Comentează add

Cu o săptămână înainte de începerea noului an şcolar, autorităţile verifică cât de pregătite sunt unităţile de învăţământ să îşi primească elevii.

Autorităţile verifică şcolile

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Cu o săptămână înainte de începerea noului an şcolar, autorităţile verifică cât de pregătite sunt unităţile de învăţământ să îşi primească elevii. În judeţul Ialomiţa, unele şcoli nu au încă toate autorizaţiile necesare. Corespondenta RRA Clementina Tudor ne oferă mai multe informaţii.

Reporter: Verificarea unităţilor de învăţământ se va face, în Ialomiţa, în perioada 4 - 6 septembrie. În trei zile, echipe mixte alcătuite din reprezentanţi ai Prefecturii, Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa vor verifica dacă grădiniţele, şcolile şi liceele din judeţ corespund standardelor de funcţionare. Din totalul celor 90 de unităţi publice funcţionale anul trecut 32 au fost fără autorizaţie sanitară, dintre care 18 cu toaletele în curtea şcolii, toate în mediul rural. Câte şcoli sunt fără avize, autorizaţii la incendiu aflăm de la purtătorul de cuvânt al IJSU Ialomiţa, Lăcrămioara Chirea.

Lăcrămioara Chirea: În evidenţele unităţii noastre sunt înregistrate 41 de clădiri autorizate din punct de vedere al securităţii la incendiu din 17 unităţi de învăţământ. 28 de clădiri din 22 de unităţi de învăţământ necesită obţinerea unei autorizaţii de securitate la incendiu şi nu o deţin. Alte 254 de clădiri din 55 de instituţii de învăţământ nu fac obiectul autorizării din punct de vedere al securităţii la incendiu. Săptămâna aceasta, Inspectoratul Şcolar Ialomiţa va definitiva situaţia privind reţeaua şcolară pentru anul 2018 - 2019. Numărul tot mai scăzut de elevi determină atât reducerea normelor didactice, cât şi comasarea sau închiderea unor unităţi de învăţământ.


Etichete Autorităţiunităţiînvăţământelevi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live