Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

4 Decembrie 2018
Vizualizari: 583
Comentează add

Autorităţile sanitar-veterinare sunt în alertă, pe fondul începerii sezonului de tăiere a porcilor.

Autorităţile sanitar-veterinare sunt în alertă

radu-dobritoiu

Autorităţile sanitar-veterinare sunt în alertă, pe fondul începerii sezonului de tăiere a porcilor. Medicii veterinari îndeamnă populaţia să solicite efectuarea examenului pentru depistarea trichinelozei, înainte de a consuma carnea de porc provenită din gospodăriile individuale. În plus, trebuie respectate măsurile de prevenire a extinderii epidemiei de pestă porcină africană. Are detalii corespondentul nostru Adrian Lungu.

Reporter: Adrian Lungu

"Inspectorii santiari-veterinari îndeamnă populaţia să nu cumpere carne şi preparate din carne din locuri neautorizate".

Mircea Martin, medic:

"Prima recomandare ar fi carnea şi preparatele din carne. Toate. Începând de la semipreparate, carne ca atare, toate produsele din carne, să fie achiziţionate doar din unităţi autorizate tip măcelării, carmangerii, magazine".

Adrian Lungu:

"În cazul cărnii care provine de la animale din gospodării pentru cosum propriu, este necesară efectuarea examenului trichinelloscopic, pentru prevnirea îmbolnăvirii cu trichineloză, o boală deosebit de gravă".

Mircea Martin:

"Vector de transmitere a bolii sunt rozătoarele. Aceste rozătoare, cu cât se înmulţesc, cu atât riscul de transmitere a bolii este cu atât de mare. Porcul reprezintă specia-gazdă şi o larvă din aia intră în fibra musculară, o distruge şi se închistează şi rămâne închistată ani de zile".

Populaţia este sfătuită să nu vândă animale fără acordul autorităţilor, pentru prevenirea apariţiei unor cazuri de pestă porcină africană.
 


Etichete Adrian Lungutaierea porcilorcotroale autoritati veterinare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live