Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 29 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Februarie 2020
Vizualizari: 551
Comentează add

Autorităţile italiene încearcă să limiteze răspândirea coronavirusului

radiojurnal

 

Statele lumii trebuie să se pregătească pentru o eventuală pandemie de coronavirus - avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Bilanţul deceselor şi contaminărilor este în creştere puternică, de la Coreea de Sud până în Iran, iar agitaţia creată pe pieţele financiare este îngrijorătoare pentru economia mondială.

În Europa, Italia - cu şase morţi deja - a devenit prima ţară de pe continent care a instituit un culoar sanitar în jurul a zeci de oraşe din nord, după cum transmite corespondenta noastră, Elena Postelnicu.

Reporter: Cu 230 de persoane contaminate și cu șase decedate, Italia se poate spune că a devenit cel mai mare focar din Europa. Autoritățile italiene încearcă să limiteze răspândirea bolii. 11 orașe sunt în carantină. Domul din Milano a fost închis, la fel, Piața San Marco din Veneția, teatrele cinematografele și muzeele din cele două regiuni: Lombardia și Veneto. Toate cele șase persoane, cu vârste cuprinse între 65 și 88 de ani, care au murit - patru din regiunea Lombardia - aveau probleme de sănătate atunci când s-au contaminat. De teamă ca epidemia să nu se extindă și înspre centrul și sudul Peninsulei, autorităţile au impus restricții încă de vineri seară în cele 11 localități, zone roșii. Au fost închise școli, restaurante, baruri, birouri publice, nici trenurile nu mai opresc, în vreme ce căile de acces sunt supravegheate de filtre de poliție, care îi avertizează pe șoferi că dacă intră în localitate nu mai pot ieși pentru două săptămâni, deoarece intră în carantină ca toți localnicii.

Realizator: În România, nu există niciun caz de coronovirus confirmat - precizează autorităţile medicale, dar situaţia internaţională şi cea din Europa impune convocarea, miercuri, a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

El a făcut apel la responsabilitate în gestionarea acestei crize din partea presei şi a politicienilor. La Ministerul de Interne este programată întrunirea Comitetului pentru situaţii de urgenţă, pe tema situaţiei noului coronavirus.
 


Etichete coronavirusItaliaOMS

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live