Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ALTERNATIVE Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

10 Februarie 2022
Vizualizari: 460
Comentează add

Numărul de noi îmbolnăviri se micşorează de la o zi la alta, iar cel al cetăţenilor imunizaţi este în creştere. 83,46% din italienii de peste 12 ani au deja trei fiole de vaccin.

Autorităţile italiene iau în calcul relaxarea măsurilor anti-COVID

radio-romania-actualitati

Roma. Foto: Elena Postelnicu.

În Italia, cele două luni de restricţii sanitare încep să dea rezultate. Pe fondul scăderii presiunii asupra spitalelor, autorităţile se pregătesc de relaxarea măsurilor anti-COVID. Corespondenta RRA, Elena Postelnicu, a transmis mai multe detalii de la Roma.


Elena Postelnicu:
Măştile de protecţie au fost şi reprezintă încă simbolul pandemiei, însă cel puţin în aer liber, de vineri, italienii nu le vor mai purta şi aceasta, datorită faptului că numărul de noi îmbolnăviri se micşorează de la o zi la alta, în comparaţie cu cel al cetăţenilor imunizaţi, care este în creştere. Masca nu se mai ţine pe faţă în exterior, însă cel puţin până la 31 martie, când se încheie starea de urgenţă, rămâne obligatorie în interior, dar şi afară, în caz de aglomeraţii şi mai ales pe stadioane, care din martie vor fi pline în proporţie de 75%. Decizia de a renunţa la mască în aer liber nu se aplică însă în regiunea Campania, unde guvernatorul Vincenzo De Luca a dat o ordonanţă prin care utilizarea măştilor este în continuare obligatorie chiar şi în exterior. De la 11 februarie se reiau activităţile şi în discoteci şi cluburi, închise de aproape trei luni şi în care oricum se intră numai cu Super Green Pass, supracertificatul celor imunizaţi şi al celor recent vindecaţi. Chiar dacă la data de 31 martie se încheie starea de urgenţă în care Italia se află de 25 de luni, nu se va renunţa la toate restricţiile, în niciun caz de folosirea măştilor în interior şi la prezentarea certificatului verde în restaurante, hoteluri sau în sălile de teatru şi de cinematograf, certificat care ar putea rămâne în vigoare pentru anumite situaţii chiar şi pe perioada verii. În prezent, în Italia, 91,27% din populaţia cu vârsta de peste 12 ani are cel puţin o doză de vaccin administrată, iar 83,46%, deja trei fiole. Cu toate acestea, autorităţile de la Roma sunt foarte atente la cei care vin din alte ţări şi solicită celor care au un Green Pass mai vechi de şase luni şi un test COVID negativ, chiar dacă în alte state certificatul verde are o valabilitate de nouă luni. 


Etichete italiarelaxare restricțiivaccinpandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live