Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

23 Iunie 2022
Vizualizari: 138
Comentează add

Autoritățile germane avertizează populația că urmează o perioadă foarte dificilă.

Autoritățile germane avertizează că urmează o perioadă foarte dificilă

florin-lepadatu

   Foto: google.maps

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI-  Autoritățile germane avertizează populația că urmează o perioadă foarte dificilă, determinată de creșterea puternică a prețurilor la energie, a problemelor din lanțurile de aprovizionare, dar și a inflației.

Statul nu poate compensa totul pentru toată lumea - este unul dintre mesajele venite de la guvern, iar unul este adresat instituțiilor publice care ar trebui să dea un exemplu făcând economii stricte la aer condiționat, încălzire și iluminat, de la biroul cancelarului din Berlin până la primăria din colț.


Corespondență din Bonn - Reporter: Vlad Drăghicescu - ”Vorbim despre trei, patru, poate cinci ani de penurie. Există riscul unei crize economice foarte grave din cauza creșterii puternice a prețurilor la energie, a problemelor din lanțul de aprovizionare, dar și din pricina inflației - a spus ministrul federal de finanțe, Christian Lindner. Politicianul liberal a subliniat că prioritatea principală trebuie să fie oprirea inflației, aceasta, nu numai din perspectiva economiei, ci și pentru că mulți oameni au grija că nu-și mai pot finanțat traiul zilnic. Preocuparea mea este că, în câteva săptămâni și luni, ne-am putea confrunta cu o situație îngrijorătoare - a spus Lindner la ZDF. Marți, ministrul economiei, Robert Habeck, avertiza că Germania ar putea suferi pagube economice grave. Dacă livrările de gaz se opresc brusc,  ne amenință o recesiune drastică. Multe procese industriale nu pot funcționa fără cantități suficiente de gaz. De altfel, problematica gazului poate deveni mai gravă decât pandemia, iar multă lume nu realizează acest lucru - a spus Habeck, la o reniune cu reprezentanții industriei.”


Etichete germania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live