Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Vasilescu

4 Octombrie 2018
Vizualizari: 1067
Comentează add

Reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente dau asigurări că retragerea unor preşedinţi de secţii de votare nu va afecta scrutinul.

Autorităţile fac ultimele pregătiri pentru referendum

daniela-vasilescu

Foto: Arhivă.

Autorităţile fac ultimele pregătiri pentru referendumul constituţional de la sfârșitul acestei săptămâni.

Ministerul de Interne a suplimentat numărul de angajaţi care vor supraveghea buna desfăşurare a consultării populare, iar reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente dau asigurări că retragerea unor preşedinţi de secţii de votare nu va afecta scrutinul.
 

18.662 de secții de votare sunt organizate la nivel național pentru referendumul din acest weekend, iar pentru buna desfășurare a acestuia vor fi la datorie 38.000 de angajați ai Ministerului de Interne, în plus față de dispozitivul curent de 12.000 de efective.


Nucu Marin, secretar de stat în MAI: Principalele misiuni vor viza paza și protecția secțiilor de votare, asigurarea măsurilor de ordine publică, în afara localurilor de vot și verificarea tuturor sesizărilor privind posibile incidente electorale. Vă asigur că la nivelul fiecărui Inspectorat Județean s-a luat toate măsurile, ca toate cele 18.662 de secții de votare să fie protejate.


Reporter: În privința retragerii unor președinți desemnați ai secțiilor de votare, vicepreședintele Autorității Electorale Permanente, Marian Muhuleț, a precizat că nu este o situație neobișnuită, iar procesul electoral nu va fi afectat din cauza acestui lucru.


Marian Muhuleț: Vorbim de aproximativ 4.000 de oameni la nivel național, iar baza de date pusă la dispoziție de către AEP președinților de tribunale este de aproape 60.000 de persoane. Oamenii se retrag din motive personale, că sunt plecați din țară și au fost contactați, în sensul ăsta, că au alte probleme de rezolvat în ziua respectivă. Subiectul a fost aduse în atenția opiniei publice de către președinții de tribunale care au această activitate în plus de desfășurat acum și nu știau că trebuie să facă și înlocuiri. Le-au făcut.


Reporter: Ministrul afecerilor interne, Carmen Dan, a mai anunțat că Prefectura Capitalei a solicitat o suplimentare a bugetului, iar acesta s-a majorat deja cu 516.000 de lei.


Etichete referendum 2018maisectii de votaremarian muhuletaep

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live