Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Martie 2020
Vizualizari: 408
Comentează add

În ultimele săptămâni au fost înregistrate peste 12.000 de apeluri referitoare la coronavirus, în foarte multe cazuri, însă nu a fost vorba de urgenţe reale.

Autorităţile fac apel la populaţie să nu sune la 112 decât pentru urgenţe

radiojurnal

 

Autorităţile fac apel la populaţie să nu sune la 112 decât pentru urgenţe. Potrivit Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, în perioada 25 februarie-18 martie au fost înregistrate peste 12.000 de apeluri referitoare la coronavirus, în foarte multe cazuri, însă nu a fost vorba de urgenţe reale.

"Serviciul de Telecomunicaţii Speciale face apel la cetăţeni să sune la 112 doar pentru urgenţe, iar pentru a solicita informaţii despre noul coronavirus să apeleze linia tel-verde 0800.800.358. În foarte multe cazuri, cetăţenii au sunat la numărul unic de urgenţă 112, fără a avea urgenţe reale. Spre exemplu, să afle informaţii despre mersul trenurilor sau a celorlalte mijloace de transport în comun, despre restricţiile impuse pe perioada stării de urgenţă şi despre măsurile de igienă pentru prevenirea infectării cu coronavirus. Apelurile prin care cetăţenii raportează simptome specifice sunt direcţionate către agenţiile cu competenţe medicale. Cele privind persoane care nu respectă regimul de autoizolare sau de carantină stabilit de autorităţi sunt direcţionate către poliţie. Apelarea abuzivă, falsă sau pentru a face glume la numărul 112 se sancţionează cu o amendă în cuantum de până la 5.000 de lei", a declarat purtătorul de cuvânt al STS, Cătălin Chirica.

(S.S.)


Etichete 112purtătorul de cuvântSTSCătălin Chirica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live