Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dana Onel

30 Iulie 2014
Vizualizari: 1425
Comentează add

Directorul adjunct al Apelor Române, Ovidiu Gabor, avertizează că viitura de pe râul Vedea este aşteptată, în această noapte, în judeţul Teleorman.

Autoritățile din Teleorman "sunt pregătite pentru viitură"

dana-onel

Elicopter MAI trimis într-o zonă afectată de inundații. Foto: Ministerul Afacerilor Interne

Directorul adjunct al Apelor Române, Ovidiu Gabor, avertizează că viitura de pe râul Vedea este aşteptată, în această noapte, în judeţul Teleorman, unde este deja pregătită o zonă pentru deversare dirijată.  

"Suntem pregătiţi astfel ca în aval, de la Văleni, Alexandria şi până la vărsare râului Vedea, cu oameni, cu echipamente, toate digurile sunt sub control.

"Sunt stabilite echipe care să intervină pe fiecare zonă.

"Am stabilit şi o eventuală zonă de o inundare dirijată, în situaţia în care va fi nevoie, dar cred ca la ora actuală, cum evoluează fenomernul, nu o să avem nevoie şi o să reuşim să tranzităm viitura fără probleme", a afirmat directorul adjunct al Apelor Române, Ovidiu Gabor.

Autorităţile din judeţul Teleorman susţin că sunt pregătite să întâmpine situaţiile provocate de ploile abundente.  

Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă monitorizează în permanenţă cotele apelor în toate localităţile aflate pe cursul râului Vedea.

Autorităţile sunt pregătite să evacueze, în caz de nevoie, populaţia şi animalele

De la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi au fost mobilizate forţe care lucrează la supraînălţarea digurilor, în special în localităţile Smârdioasa, Conţeşti, Cervenia şi Bragadiru, unde pericolul de inundaţie este mai mare.  

Alexandru Ceciu, subprefectul judeţului Teleorman: "Am dispus ca în toate comunele să fie supraînălţate şi consolidate digurile care deja necesită şi viitura o aşteptăm în jurul orei trei de dimineaţă şi deocamdată se lucrează cu forţe de la ISU, jandarmi, primării, voluntari, beneficiarii de ajutor social.

"Toată lumea este la treabă şi munceşte.

"Populaţia a fost avertizată, dar nici nu trebuie să creăm panică printre oameni, nefondat, pentru că se pare că va fi mai uşor decât ştiam eu la ora cinci de dimineaţă", a afirmat subprefectul judeţului Teleorman, Alexandru Ceciu.

Mai multe informații despre inundațiile din ultimele 48 de ore găsiți pe portalul nostru special, realizat cu sprijinul corespondenților RRA din țară.


Etichete Inundații 2014Teleormanautoritățidirectorul adjunct al Apelor RomâneOvidiu Gaborviiturărâul Vedea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live