Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

11 Februarie 2021
Vizualizari: 447
Comentează add

Beijingul a criticat recent BBC pentru modul în care a acoperit pandemia de COVID-19 din China și situația minorității musulmane uigure din Xinjiang.

Autorităţile chineze interzic emisia postului BBC World pe teritoriul țării

sergiu-stet

 

Autorităţile din China au interzis emisia postului BBC World pe teritoriul țării, din cauza a ceea ce au calificat drept "jurnalism incorect şi injust".

Beijingul a criticat recent BBC pentru modul în care a acoperit pandemia de COVID-19 din China şi tratamentul autorităţilor chineze faţă de minoritatea musulmană uigură din vestul ţării.

Autorităţile chineze susţin că BBC aduce vătămare interesului naţional. Interdicţia impusă postului britanic este, însă, mai mult simbolică, pentru că are un impact minim asupra audienţelor din China.

Precum alte canale TV internaţionale, BBC World nu poate fi urmărit de majoritatea chinezilor din China, fiind accesibil mai mult în hotelurile pentru străini. Decizia autorităţilor de la Beijing survine la aproape o săptămână după ce autorităţile din Marea Britanie au suspendat licenţa de difuzare a canalului CGTN, aparţinând radiodifuzorului public chinez.


Etichete ChinaBBC Worldștiri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live