Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Octombrie 2021
Vizualizari: 374
Comentează add

Autoritățile caută soluții pentru suplimentarea paturilor din spitale

radiojurnal

   Foto: Arhiva/ Sorin Cealara.

România a raportat ieri cele mai multe decese asociate infecției cu coronavirus înregistrate într-o singură zi de la începutul pandemiei. Au fost 385.

De asemenea, în secțiile de terapie intensivă se află un număr record de pacienți cu COVID, 1561.

Ieri, încă aproape 14.000 de oameni au aflat că sunt pozitivi.

Din cauza numărului din ce în ce mai mare de cazuri ce necesită spitalizare, autoritățile caută soluții pentru suplimentarea paturilor dedicate celor infectați.

Spitalul modular de la Lețcani din județul Iași se va redeschide sub coordonare militară, iar de astăzi ar putea prelua primii pacienți.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență: Am solicitat Ministerului Apărării să ne desemneze un medic militar cu experiență și care va prelua șefia secției respective. Medicii care vor lucra în secție vor fi micști, vom avea medici civili din Iași, vom avea și personal militar, asistenți medicali, personal auxiliar, personal logistic, vor lucra împreună cu ISU Iaşi, care se va ocupa logistic de spital, împreună cu colegii de la Ministerul Apărării, și vom avea medici civili detașaţi din alte orașe.

Săptămâna viitoare așteaptă stocatorul de oxigen, care urmează să fie livrat acolo pentru creșterea capacității de oxigen și pot să înceapă să crească după asta numărul cazurilor.

Ȋn următoarele zile se va deschide și spitalul modular din zona Pipera a Capitalei. Pe de altă parte, țara noastră urmează să primească și sprijin internațional, Olanda și Polonia vor trimite 250 de concentratoare de oxigen. Ȋn plus, se poartă discuții cu Ungaria pentru transferul unor pacienți cu COVID.


Etichete paturispitalespital modularraed arafat(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live