Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gina Poenaru, Botoşani

12 August 2014
Vizualizari: 1571
Comentează add

Autorităţile locale din Botoşani au început controalele în şcoli, pentru a evalua stadiul pregătirilor în vederea reluării cursurilor din toamnă.

Autorităţile botoşănene au început controalele în şcoli

gina-poenaru-botosani

Foto: Arhivă. 

Autorităţile locale au început controalele în şcoli, pentru a evalua stadiul pregătirilor în vederea reluării cursurilor din toamnă.

În Botoşani, reprezentanţi ai primăriei au făcut primele verificări la câteva licee din oraş şi situaţia de acolo i-a nemulţumit.

Mizeria ascunsă sub un strat de var şi pereţi mucegăiţi, asta a văzut viceprimarul Eugen Ţurcanu în sala de sport a Liceului "Alexandru cel Bun".

"E clar, o lipsă de organizare şi o mizerie în general, în special în zona... sala de sport, lăsată total în paragină şi tot felul de obiecte dezafectate aruncate claie peste grămadă în decursul anilor. Am primit motivare că aşa am găsit când a venit directoarea, doamna directoare e de doi ani. Săli de clasă cu parchetul umflat, sărit, lucru care mise pare inacceptabil" a spus Eugen Ţurcanu.

Dezastru în toată regula a găsit şi la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi".

Aici, mai mulţi agenţi economici au transformat sălile de clasă în depozite de fier vechi şi alte obiecte şi foloseau la muncă angajaţii şcolii.

Reprezentanţii Liceului "Alexandru cel Bun" susţin că au înaintat deja o adresă cu sumele necesare reparaţiilor şi vor începe lucrările de igienizare imediat ce vor primi banii.

"Tot ceea ce am nevoie în şcoală, am cerut. Am pus inclusiv fotografii de la sala de sport. ugen Ţurcanu: Păi, ei se plâng, dar numai cu plânsul sunt, că în fapt nu fac hârtie către primărie să primească bani pentru reparaţii sau pentru investiţii. Le-am dat acum, pe 31 iulie, la câteva unităţi şcolare 10-15 mii de lei să-şi mai facă nişte obiective" a spus directorul unităţii, Iulian Vreme.

Peste două săptămâni, o comisie mixtă constituită din ordinul prefectului, va începe verificările şi în şcolile din judeţ. 


Etichete ştiri nord-estBotoşanicontroaleverificărişcoliinspectoriliceeEugen ŢurcanuIulian Vreme

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live