Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Rusu

15 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1435
Comentează add

Ministrul delegat pentru IMM-uri spune că schema are ţinte clare pentru sprijinirea firmelor din industrie, a celor din mediul rural şi a celor care au angajat recent tineri.

Autorităţile au lansat noua schemă de ajutor pentru IMM-uri

oana-rusu

Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism, Maria Grapini. Foto: mariagrapini.ro.

Autorităţile au lansat noua schemă de ajutor pentru întreprinderile mici şi mijlocii.

Programul minimis a fost revizuit şi aduce schimbări majore comparativ cu anul trecut, inclusiv prin eliminarea principiului primul venit-primul servit, înjumătăţirea ajutorului acordat de guvern sau introducerea cofinanţării.

Acum candidaţii care se înscriu pentru finanţarea nerambursabilă de 100 de mii de euro vor fi evaluaţi în funcţie de mai multe criterii.

Banii alocaţi pentru ajutorul de minimis vor fi suficienţi pentru finanţarea a peste 1.100 de întreprinderi mici, mijlocii şi microîntreprinderi, care funcţionează de cel puţin un an calendaristic, nu au primit ajutoare de minimis pe o perioadă de trei ani fiscali consecutivi, se angajează să păstreze locurile de muncă existente şi nu au datorii la bugetul local sau general.

Schema de ajutor de minimis lansată astăzi presupune acordarea unei sume maxime de 100 de mii de euro în două tranşe, sumă ce reprezintă bani nerambursabili în procent de 90% din investiţia pe care o va derula firma câştigătoare.

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Maria Grapini, spune că schema are ţinte clare pentru sprijinirea firmelor din industrie, a celor din mediul rural şi a celor care au angajat de curând tineri.

Înscrierile, până în 24 ianuarie

Este un program pus la punct în urma consultărilor cu reprezentanţii Consiliului Naţional pentru IMM-uri din România.

"Am eliminat primul venit-primul servit, care nu răspundea la nicio strategie. Pe de altă parte, fundamental este şi cointeresarea şi responsabilizarea, în sensul că am introdus 10% cofinanţare de către aplicant, să aibă şi aplicantul responsabilitatea gestionării acestor bani.

"Cred că acest sprijin de minimis, pe perioada doi ani, va da rezultate", spune Maria Grapini.

În data de 24 ianuarie, la ora 20:00, înscrierile se vor încheia.

Fiecare aplicant primeşte un număr de înregistrare, după care firmele vor depune dosare la oficiile teritoriale pentru IMM-uri, care vor trece la evaluarea lor.

Beneficiarii banilor nerambursabili vor face investiţiile, vor depune deconturile, urmând ca în toamna acestui an să primească o parte din bani.


Etichete IMMajutorschemăminimisMaria Grapinifinanţare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live