Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

14 Octombrie 2021
Vizualizari: 404
Comentează add

Verificările Expert Forum făcute în Monitorul Oficial relevă că publicările cerute de lege sunt făcute doar de 28-30 de partide.

Autoritatea Electorală vrea radierea a aproximativ 100 de partide inactive

sergiu-stet

  Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin Mitulețu Buică. Foto: Agerpres.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) va propune Ministerului Public radierea a aproximativ o sută de partide "inactive", care nu au participat la două alegeri consecutive în ultimii ani electorali, a anunţat preşedintele Autorităţii, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, scrie Agerpres.
 
"Din 2015, de când s-a făcut modificarea legislativă potrivit căreia un partid politic poate fi înfiinţat de minim trei cetăţeni români cu drept de vot, noi, AEP, în acest moment, suntem într-o mare problemă. Din 190 de partide care apar ca active la Tribunalul Municipiului, aproape 100 sunt inactive din toate punctele de vedere" a afirmat Mituleţu-Buică la dezbaterea "Ce ne facem cu reforma electorală?" organizată de Expert Forum.
 
Referindu-se la opinia potrivit căreia măsura desfiinţării unor partide pentru că nu au participat la două scrutinuri consecutive ar fi prea restrictivă, el a spus că respectivele formaţiuni nu răspund solicitărilor AEP.
 
Potrivit expertului electoral Septimiu Pârvu, verificările Expert Forum în Monitorul Oficial relevă că publicările cerute de lege sunt făcute doar de 28-30 de partide.
 
"Cam atâtea sunt, 28-30 de partide care publică listele de donatori şi celelalte obligaţii în Monitorul Oficial", a spus Pârvu.
 
El şi-a exprimat speranţa ca alocarea bugetară pentru partidele politice, de aproximativ 50 de milioane de euro în an electoral, să fie diminuată.
 
 

Etichete Constantin Mituleţu-BuicăAutoritatea Electorală PermanentăAEP

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live