Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100 DE MINUTE BUNE Miercuri, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Isopescu

8 Mai 2018
Vizualizari: 959
Comentează add

Industria românească este automatizată în proporţie de 20%, iar, în următorii 5 ani, se va ajunge la 50%, spun reprezentanţii unor companii de cercetare şi dezvoltare.

"Automatizarea industriei românești va ajunge în cinci ani la 50%"

bogdan-isopescu

Foto: EPA/Agerpres.

Industria românească este automatizată în proporţie de 20%, iar, în următorii 5 ani, se va ajunge la 50%, spun reprezentanţii unor companii de cercetare şi dezvoltare în domeniul roboticii, prezenţi astăzi la o dezbatere de profil.

Cererea mare de automatizare are la bază nevoia de a eficientiza producţia şi de a reduce pierderile, spune reprezentantul unei astfel de firme, Daniel Sirman.

Potrivit acestuia, automatizarea şi robotizarea nu determină pierderea locurilor de muncă, ci, mai degrabă, vin pe fondul lipsei acesteia în anumite zone ale României:

Daniel Sirman: "Mai ales în partea de vest a ţării, din păcate, forţa de muncă lipseşte cu desăvârşire. Chiar ieri am avut o discuţie cu un client, care mi-a spus că undeva în zona din Cluj, într-o fabrică, au fost angajaţi 200 sau 300 de persoane din Asia. De ce? Pentru că lipseşte forţa de muncă şi necalificată, dar şi calificată. În momentul în care robotizezi o linie, asta nu înseamnă că iei locul de muncă al altei persoane. Acea persoană se poate reprofila sau poate să facă un job care să-i permită un nivel de viaţă mult mai ok".


Etichete Automatizarea industriei româneştidaniel sirmanrobotizarecluj

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live