Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

14 Iunie 2016
Vizualizari: 1129
Comentează add

În ajutorul celor 28 de oameni din autobuz au sosit mai multe echipaje ale pompierilor militari din Deva.

Autobuz prins de viitură lângă Deva

ilie-pintea

Mai multe locuinte din localitatile hunedorene au fost inundate in ciuda masurilor de protectie. Foto: Administrația Bazinală de Apă Crișuri.

Pompierii militari din Deva au intervenit în sprijinul pasagerilor unui autobuz care circula în această după amiază pe drumul judeţean dintre localităţile Lunca şi Fizeş, după ce vehicolul a fost surprins de o viitură puternică cauzată de ploile torenţiale şi de scurgerile de ape venite în şosea de pe versanţii dealurilor din jur.

În ajutorul celor 28 de oameni au sosit mai multe echipaje ale pompierilor militari din Deva, pasagerii fiind mutaţi într-un camion cu care au fost transportaţi în cea mai apropiată localitate.

Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, a declarat că echipajele de intervenție au adus la fața locului o barcă, o autospecială de descarcerare grea şi o ambulanţă,  iar înaintarea salvatorilor a fost îngreunată de nivelul apei care depăşea o jumătate de metru, pe anumite porţiuni de drum.

Nici unul dintre pasageri  nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Potrivit datelor furnizate de ISU Hunedoara, precipitaţiile abundente care au căzut în ultimele 24 de ore pe raza judeţului Hunedoara au produs creşteri de debite ale râurilor şi pâraielor, scurgeri de pe versanţi şi torenţi ce au afectat localităţile Brad, Simeria, Mânerău, Josani, Cristur, Almaşul Mic, Aninoasa, Peştişu Mic, Jeledinţi şi Mărtineşti, Băiţa, Hărţăgani, Sălişte şi Ormindea.

Conform datelor staţiei meteo Deva, cantitatea de precipitaţii căzută în zonă în ultimele 24 de ore a fost de 27 l/mp.  Luna iunie a fost şi cea mai ploioasă din acest an, în judeţul Hunedoara, meteorologii măsurând în perioada 1-14 iunie o cantitate de precipitaţii de 95,2l/mp.


Etichete inundatiidevaautobuzisu hunedoara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live