Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 21 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Remus Rădulescu

11 Ianuarie 2020
Vizualizari: 1366
Comentează add

Fostul Arhiepiscop de București, Ioan Robu, i-a oferit noului arhiepiscop cârja arhierească și l-a condus spre tronul episcopal.

Aurel Percă, noul Arhiepiscop-Mitropolit romano-catolic de Bucureşti

remus-radulescu

Fostul Arhiepiscop de București, Ioan Robu (stg) și noul Arhiepiscop-Mitropolit romano-catolic de Bucureşti, Aurel Percă (dr). Foto: Agerpres.

Noul Arhiepiscop-Mitropolit romano-catolic de Bucureşti, Aurel Percă, a fost înscăunat astăzi, în cadrul unei Liturghii solemne celebrate în Catedrala "Sfântul Iosif" din Capitală.

La ceremonie au participat câteva mii de credincioşi, episcopii catolici şi greco-catolici din România, preoţii diocezei şi reprezentanţi ai altor confesiuni religioase.

Au fost prezenţi, de asemenea, premierul Ludovic Orban şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Noul Arhiepiscop romano-catolic de București, Aurel Percă, a fost până acum episcop auxiliar de Iași. Are 68 de ani și este originar din localitatea Săbăoani, județul Neamț.


Ceremonia înscăunării sale a început cu citirea de către Nunțiul Apostolic în România a decretului de numire semnat de Papa Francisc.

Fostul Arhiepiscop de București, Ioan Robu, i-a oferit noului arhiepiscop cârja arhierească și l-a condus spre tronul episcopal.


Înalt Preasfințitul Aurel Percă a spus în omilia sa că noua slujire este o provocare pentru el, pe care o va împlini cu dragoste și credință.


IPS Aurel Percă: Sunt conștient că astăzi am devenit păstorul aceste arhidieceze și sunt aici pentru că Iisus Hristos, Bunul Păstor, m-a chemat să continui opera de evanghelizare, să vă aduc tuturor vestea cea bună a Evangheliei, să continui lucrarea de sfințire, așa cum Apostolii au plecat într-o asemenea misiune după revărsarea Duhului Sfânt în ziua de Rusalii; şi din această imagine vreau să mă inspir în exercitarea emisiunii mele. Sunt aici apoi pentru că am primit mandatul Sfântului Părinte, Papa Francisc, plin de grijă faţă de toate Bisericile, diecezele din lume, căruia îi mulțumesc din inimă pentru încrederea pe care mi-a arătat-o, numindu-mă Arhiepiscopul dumneavoastră.


Arhiepiscopia Romano-Catolică de București îi păstorește pe cei 60.000 de catolici din Muntenia, Oltenia și Dobrogea.

Până acum, ea fost condusă timp de aproape 30 de ani de arhiepiscopul Ioan Robu, care s-a retras după împlinirea vârstei de 75 de ani, așa cum prevăd canoanele Bisericii Catolice, devenind Arhiepiscop Emerit.

Preşedintele Iohannis îi transmite felicitări noului Arhiepiscop romano-catolic de Bucureşti

Preşedintele României, Klaus Iohannis, îi transmite felicitări noului Arhiepiscop romano-catolic de Bucureşti, Aurel Percă, numit în această funcţie de Papa Francisc.

Preşedintele remarcă în mesajul său că Biserica Romano-Catolică a fost mereu un partener de dialog important al statului român, contribuind la dezvoltarea unei societăţi democratice, pluraliste, conştiente de rolul său în cultivarea convieţuirii armonioase şi paşnice.


Etichete Arhiepiscop-Mitropolit romano-catolic de BucureştiAurel Percăînscăunat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live