Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 30 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristiana Sabău, Bistriţa-Năsăud

26 Ianuarie 2017
Vizualizari: 821
Comentează add

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, apreciază că un referendum pe tema justiţiei poate fi lipsit de efect, pentru că are doar un rol consultativ.

Augustin Zegrean: Un referendum pe tema justiţiei are un rol consultativ

cristiana-sabau-bistrita-nasaud

Augustin Zegrean. Foto: Arhivă/ Victor Caraculacu.

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, apreciază că un referendum pe tema justiţiei poate fi lipsit de efect, pentru că are doar un rol consultativ.

Într-un interviu acordat corespondentei noastre Cristiana Sabău, Augustin Zegrean a declarat că preşedintele poate iniţia o consultare populară pe o astfel de temă, dar parlamentul nu este obligat să ţină seama de rezultatul acestui demers. 

Augustin Zegrean: "Nicăieri nu scrie în Constituţie că nu poţi să faci referendum pe tema asta, dar câtă vreme poporul nu poate să adopte lege pe tema asta, mă gândesc că nu poate fi nici consultat cu privire la problema asta prin referendum, pentru că cel puţin teoretic, rezultatul referendumului ar fi ca Parlamentul să adopte o lege în sensul celor stabilite prin referendum.

"Or, dacă poporul zice "da, vrem amnistie" sau "vrem amnistie generală", "să fie daţi afară toţi din puşcării", ce faci? De aceea zic că nu este posibil să faci referendum pe aceste teme". 

Preşedintele Klaus Iohannis a declanşat, în urmă cu două zile, procedura organizării unui referendum naţional privind continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice şi i-a transmis Parlamentului o scrisoare pe această temă.

Legislativul are la dispoziţie 20 de zile să dea un aviz acestei solicitări.


Etichete Augustin Zegreanreferendumjustiţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live