Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Februarie 2021
Vizualizari: 235
Comentează add

Noua lege care elimină pensiile speciale poate fi contestată la Curtea Constituțională, însă acest lucru e puțin probabil să se întâmple - apreciază fostul președinte al CCR.

Augustin Zegrean despre legea care elimină pensiile speciale

radiojurnal

Augustin Zegrean. Foto: Arhivă/ Victor Caraculacu.

Noua lege care elimină pensiile speciale poate fi contestată la Curtea Constituțională, însă acest lucru e puțin probabil să se întâmple - apreciază fostul președinte al Curții, Augustin Zegrean.

Acesta a explicat că proiectul a fost votat de aproape toți parlamentarii și, deci, nu are cine să îl conteste.

Legea care elimină pensiile speciale ale senatorilor și deputaților a fost votată ieri, de Parlament, la șase ani după aceste beneficii au fost introduse. Augustin Zegrean, cu o declarație făcută în rubrica ”Apel matinal” de la Radio România Actualități.


Augustin Zegrean: Se poate contesta la Curtea Constituţională, dar eu nu știu dacă o s-o facă cineva, pentru că parlamentarii, practic, dacă sunt oameni serioși - și cred că sunt - nu mai au cum s-o facă pentru că aproape toți au votat această modificare a legii, în afară de grupul parlamentar UDMR, care s-a abținut de la vot, însă a votat plenul. Deci, de acolo nu ar putea să plece o sesizare la Curte. Ceilalți nu prea au interes, pentru că aici e vorba doar despre indemnizațiile parlamentarilor, nu este vorba despre o pensie, este indemnizație pentru limită de vârstă, care și în alte parlamente se plătește pentru cei care și-au petrecut o viață în parlament și urmează să se retragă.


Realizator: 800 de foști parlamentari beneficiază de aceste pensii speciale. Ele însumează aproape 10 milioane de euro pe an, bani plătiți din bugetul de stat.

(RS)


Etichete augustin zegreanccrpensii speciale(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live