Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Decembrie 2018
Vizualizari: 852
Comentează add

Preşedintele Asociaţie producătorilor de carne de porc, Ioan Ladoş a estimat la RRA, că importurile în acest domeniu au crescut cu 20 la sută.

AUDIO: Apel matinal AUDIO: Apel matinal - Conține audio

radiojurnal

AUDIO: Apel matinal.

Carnea de porc nu lipseşte din magazine de sărbători, însă o cantitate mult mai mare provine din import faţă de anul trecut, din cauza gripei porcine africane ce a afectat multe ferme din ţară.

Preşedintele Asociaţiei producătorilor de carne de porc, Ioan Ladoş, a estimat la RRA, că importurile în acest domeniu au crescut cu 20%.

El a spus că, chiar şi în acest context, producătorii români nu au crescut preţurile:


Ioan Ladoş: "Noi monitorizăm şi urmărim preţurile în viu, pentru că noi suntem fermieri şi aşa vindem, carnea în viu, deci porcul în viu, către abatoare. Din punctul nostru de vedere, pot să vă spun cu certitudine că noi vindem la fel anul acesta, ca şi acum trei ani, deci la acelaşi preţ. Din perspectiva noastră, preţurile n-au crescut, dar trebuie să înţeleagă ascultătorii că nu fermierii sunt cei care fac preţuri. Noi suntem începutul lanţului producţiei de carne de porc, iar preţurile se fac acolo, la galantar".

În România se sacrifică în această perioadă peste 1 milion de porci, iar astăzi este punctul culminant, pentru că este Ignatul, ziua în care în mod tradiţional se taie porcul în gospodăriile de la sate. 


Etichete apel matinalcarne de porcmagazinesarbatoriioan lados

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live