Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Februarie 2020
Vizualizari: 233
Comentează add

Audierile în parlament ale miniştrilor propuşi să facă parte din guvernul Orban 2 s-au încheiat miercuri.

Audierile în parlament ale miniştrilor propuşi

florin-lepadatu

 

Audierile în parlament ale miniştrilor propuşi să facă parte din guvernul Orban 2 s-au încheiat miercuri după trei zile de dezbateri în comisiile reunite de specialitate.

Patru avize negative pentru Ministerele Sănătăţii, Muncii, Transporturilor şi Fondurilor Europene şi unul pozitiv la agricultură.

A fost bilanţul zilei în care nu au lipsit discuţiile tensionate şi replicile acide.

Reporter Iulia Gherman: "Cele mai aprinse discuţii s-au înregistrat la examinarea ministrului interimar al muncii, Violeta Alexandru, criticată dur de PSD pe mai multe subiecte, între care pensiile şi alocaţiile.

Ea le-a cerut social-democraţilor să nu mai alerteze populaţia privind modificarea legislaţiei referitoare la pensii şi a spus că voucherele care să încurajeze şcolarizarea copiilor ar putea reprezenta o alternativă pentru alocaţii.

Violeta Alexandru: "În multe situaţii alocaţia este folosită pentru băutură, pentru tutun, pentru jocuri de noroc.

Poate să fie un sistem de alocaţie plus voucher pentru anumite tipuri de cheltuieli."

Aviz negativ a primit şi Victor Costache, desemnat pentru un nou mandat în fruntea Ministerului Sănătăţii.

El a spus că ordonanţa de urgenţă privind accesul pacienţilor la servicii medicale, indiferent de furnizori, publici sau privaţi, pune pacientul în centrul sistemului sanitar.

Victor Costache: "Este o modernizare a Legii 95, care are ca unic beneficiar pacientul român, dorinţa de a pune pacientul în centrul sistemului şi a ameliora parametrii de sănătate publică, deficitari în România."

Vicepreşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, deputata PSD Lucreţia Roşca, i-a reamintit ministrului desemnat că personalul din sistemul sanitar, cu excepţia medicilor şi asistentelor, nu a beneficiat de majorările salariale promise.

Lucreţia Roşca: "Sunteţi un guvern interimar, n-aveţi dreptul să daţi alte ordonanţe, iar deocamdată, legislativ, dumneavoastră nu puteţi aplica Legea 153."

Soarta guvernului Orban 2 va fi decisă, luni, de plenul parlamentului, avizele obţinute săptămâna asta de miniştrii desemnaţi având doar caracter consultativ."


Etichete audiericomisii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live