Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

21 Noiembrie 2019
Vizualizari: 556
Comentează add

Ancheta a fost declanşată după acuzaţii conform cărora dl Trump a condiţionat sprijinul militar american de îndeplinirea unor cereri neadcvate adresate autorităţilor ucrainene.

Audieri în ancheta vizând punerea sub acuzare a preşedintelui Donald Trump

sergiu-stet

 Preşedintele SUA, Donald Trump.         Foto: Arhivă.

În cursul celor mai recente audieri din cadrul anchetei vizând punerea sub acuzare a preşedintelui Donald Trump, a depus mărturie David Holmes, diplomat la ambasada SUA din Ucraina.

Corespondentul BBC transmite că acesta s-a referit la sprijinul american pentru Ucraina, afirmând că acesta a fost subminat de o agendă politică promovată de avocatul personal al dlui Trump, Rudy Giuliani.

"Începând din martie 2019, situaţia de la ambasadă şi cea din Ucraina s-au schimbat dramatic. Principalele priorităţi - securitatea, economia, justiţia, ca şi sprijinul nostru pentru rezistenţa democratică ucraineană faţă de agresiunea rusă - au fost puse pe planul doi de o agendă politică promovată de fostul primar al New York-ului, Rudy Giuliani, şi de mai multe oficialităţi acţionând sub directa autoritate a Casei Albe", a spus David Holmes.

Ancheta a fost declanşată după acuzaţii conform cărora dl Trump a condiţionat sprijinul militar american de îndeplinirea unor cereri neadcvate adresate autorităţilor ucrainene. Preşedintele a afirmat în repetate rânduri că nu a făcut nimic greşit.


Etichete David HolmesDonald TrumpRudy Giulian

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live