Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

29 Ianuarie 2019
Vizualizari: 642
Comentează add

Audierea ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, în Comisia de afaceri constituţionale a Parlamentului European.

Audierea ministrului G. Ciamba în Comisia de afaceri constituţionale a PE Audierea ministrului G. Ciamba în Comisia de afaceri constituţionale a PE - Conține video

amalia-bojescu

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba. Foto: romania2019.eu

Reducerea decalajelor dintre regiuni, apărarea drepturilor cetăţenilor, combaterea discriminării sunt câteva din priorităţile României la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Acestea au fost prezentate de ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, în Comisia de afaceri constituţionale a Parlamentului European, care a încheiat seria de audieri a miniştrilor în comisiile legislativului european.

Ministrul a afirmat în faţa eurodeputaţilor că România doreşte să fie un partener şi un bun mediator în timpul mandatului său.


Reporter: Dialogul a fost util pentru ambele părţi, spunea ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, care a precizat că România doreşte să fie un intermediar sincer şi un partener echitabil pentru Parlamentul European.

În plus, în timpul mandatului său, România şi-a propus finalizarea cât mai multor dosare legislative înainte de alegerile europarlamentare din luna mai.

Negocierea noului cadru financiar multianual rămâne în centrul preocupărilor preşedinţiei României, mai preciza ministrul Ciamba.


George Ciamba: "Am discutat despre cum arată Europa şi care vor fi obligaţiile noastre ca preşedinţie şi, în acelaşi timp, a fost o ocazie foarte bună nu numai să reafirmăm, dar exprimăm la modul concret ce vrem să facem vizavi de negocierea bugetului multianual al Uniunii pe 2021-2027, care este progrmaul ambiţios al preşedinţiei române astfel încât să obţinem rezultate care după aceea să se ducă într-un rezultat final, probabil în toamna acestui an. Am arătat că pentru noi este un subiect foarte important şi că noi sperăm să avem rezultate parţiale în perioada preşedinţiei şi suntem siguri că acestea vor apărea".


Reporter: Un dosar important care va fi gestionat de România este Brexit, mai spunea ministrul George Ciamba, iar obiectivul preşedinţiei este acela de a finaliza pregătirea retragerii Marii Britanii, astfel încât drepturile cetăţenilor din spaţiul comunitar să fie respectate.

O altă preocupare pentru România o reprezintă combaterea dezinformării din perspectiva alegerilor europarlamentare din luna mai.

Se doreşte adoptarea pachetului legislativ privind alegerile şi transparenţa partidelor politice în luna aprilie.

VIDEO: Prezentarea priorităților Președinției României la Consiliul UE de către ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba.


Etichete Președinția României la Consiliul UEgeorge ciambaromaniaAudierea ministrului delegat pentru afaceri europeneComisia de afaceri constituţionale a Parlamentului Europeanbrexit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live