Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 23 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Gabriela Tătărău

10 Iunie 2015
Vizualizari: 385
Comentează add

Comitetul Economic şi Social European organizează, miercuri, la Bruxelles, o audiere publică asupra sănătăţii digitale.

Audiere publică asupra sănătăţii digitale, la Bruxelles Audiere publică asupra sănătăţii digitale, la Bruxelles - Conține audio

gabriela-tatarau

Euranet Plus.

Tema principală este furnizarea de informaţii sigure asupra produselor medicale în Europa.

La dezbaterea de la Bruxelles, reprezentanţi ai instituţiilor europene, academicieni, experţi în sănătate şi reprezentanţi ai societăţii civile vor discuta despre sănătatea digitală, care este pe cale să devină o regulă.

Tema este de un interes fundamental şi de o mare importanţă pentru cetăţenii şi pacienţii europeni. Vor fi atinse aspecte cheie legate de valoare, etică şi drepturi, care au implicaţii semnificative asupra nivelului de trai şi al condiţiilor de muncă ale europenilor.

Se vor aborda cunoştinţele actuale în materie de sănătate şi de digitalizare, precum şi modalităţile de transmitereelectronică a informaţiilor în cadrul Iniţiativei privind medicamentele inovatoare.

Audio: Agenda europeana. (Euranet Plus)

Participanţii la audiere vor discuta şi despre aplicaţiile mobile în contextul medical, dar şi despre rolul Agenţiei Europene pentru Medicamente şi coordonarea bazei sale de date cu sistemul digital uşor de folosit de către pacienţi.

M-sănătatea – sănătatea digitală - îndeplineşte funcţii multiple legate de îngrijirile de sănătate şi reprezintă o tehnologie a viitorului ce va fi utilizată tot mai mult, în întreaga lume. Aceasta poate contribui la sistemele de sănătate europene, care se confruntă cu dificultăţi tot mai mari, cum ar fi evoluţia demografică.

În opinia Comitetul Economic şi Social European, trebuie să se acorde prioritate îmbunătăţirii asistenţei medicale, şi nu reducerii costurilor.

Succesul m-sănătăţii depinde de participarea cadrelor medicale, de dialogul cu organizaţiile pacienţilor, de încurajarea încrederii reciproce dintre pacienţi şi cadrele medicale şi de introducerea unor stimulente şi programe de formare destinate acestora din urmă.

De asemenea, trebuie stabilit un dialog cu întreprinderile din acest sector. Evenimentul de astăzi va oferi părţilor interesate posibilitatea de a-şi exprima opiniile şi aşteptările cu privire la această problemă, care vor constitui o bază utilă pentru o reflecţie aprofundată la nivel politic şi strategic.

Avizul din proprie iniţiativă pe această temă va fi cu siguranţă un instrument folositor în măsura în care va permite avansarea în această direcţie.


Etichete Euranet PlusUniunea EuropeanaComisia Europeanaproduse medicaleAgentia Europeana pentru medicamentesanatatea digitalaM-sanatatea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live