Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Martie 2020
Vizualizari: 1050
Comentează add

Au intrat vigoare o parte dintre prevederile Ordonanței militare

radiojurnal

   Foto: MApN.

De aseară, au intrat vigoare o parte dintre prevederile Ordonanței militare, cu noi măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.
 
Astfel, au fost închise mall-urile și cabinetele stomatologice și a fost interzisă intrarea pe teritoriul României a cetățenilor străini. De astăzi, de la ora 22:00, se aplică și celelalte prevederi ale Ordonanței.
 
Conform documentului, cetățenilor li se recomandă să nu părăsească locuința în timpul zilei, decât dacă este absolut necesar sau pentru deplasarea la serviciu, dacă nu pot lucra de acasă - a precizat ministrul de interne, Marcel Vela.
 
Marcel Vela: Deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităților de bază ale persoanelor și animalelor de companie domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale, deplasarea pentru asistență medicală, care nu poate fi am amânată și nici realizată de la distanță, deplasarea din motive  jurstificate, precum îngrijirea, însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstince, bolnave sau cu dizabilități, ori deces al unui membru de familie, deplasări scurte în apropierea  locuinței, gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoilor animalelor de companie și domestice.
 
Realizator: De asemenea, cetăţenii nu mai au voie să umble în grupuri formate din mai mult de trei persoane, iar noaptea, între ora 22.00 și 6.00 dimineața, pot ieși din casă doar dacă au completat o declarație pe propria răspundere sau adeverință de la serviciu. Preoții nu mai pot oficia slujba decât online, iar la nuntă, botez sau înmormântare, pot participa cel mult opt persoane.
 
(PH)
 

Etichete Ordonanță militarăinterdicțiicoronavirus(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live